Binance borsası, bütün dünyada yaşanan ekonomik krizi bir fırsat olarak görüyor. Dün borsanın Asya sorumlusunun, şirket alımları yerine getirmek istediklerini söylemesinin arkasından bugün de CEO Zhao’dan benzer bir açıklama geldi.

“İnsanların kullandığı, içi dolu ürünlere sahip şirketler istiyoruz”

Şirket alımları için bu yıl 1 milyar dolar harcayabileceklerini dile getiren Zhao, son dönemde iflas eden kripto kredi ve faiz platformlarını niçin elde etmek istemediklerini şu şekilde açıkladı:

“Geçtiğimiz aylarda kripto borç verme platformlarını inceledik ve gördük ki, doğrusu çoğu bir kullanıcının parasını alıp diğerine veriyor. Diğer hiçbir şey değil. Bu altı doymuş olan maddi bir mahsul yaratmıyor. Biz o şirketi alırsak neyi almış olacağız? İçi dolu, somut ürünler yaratan şirketler almamız lazım”

325 milyon dolar harcadılar

Binance bu yıl 67 projeye 325 milyon dolarlık yatırım yaptı. Şirketin 200 milyon dolarlık Forbes ve 500 milyon dolarlık Twitter yatırımları ise hemen şimdi sona ermedi.

SBF’den de aynı yorumlama gelmişti

Binance’in tersine birçok batan ya da iflasın eşiğinde olan kripto kredi firmasını elde etmek için uğraş sarf eden FTX borsası ve trade şirketi Alameda kurucusu Sam Bnakman-Fried de son dönemde bu konularda çoğu defa açıklamalarda bulundu. SBF son olarak Eylül ayında, “Şirket alımları için 1 milyar dolar daha fazla paraları bulunduğunu belirtmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/binance-ceosu-zhao-bu-yil-alimlar-icin-1-milyar-harcayabiliriz/