Binance nedir?

Binance güvenilir mi? Binance çoğu kripto para biriminin, kripto para yatırımcıları kadar alınıp satılmasını karşılayan kripto para borsalarından biridir.

İlginizi çekebilir | Binance ile Bitcoin alma ve hesap açma

Binance nedir sorusunu cevapladıktan sonradan da Binance’in kuruluşuna zaman içerisinde neler yaptığına ve kim göre kurulduğuna bir göz atalım. Bu yazımızda sizler için Binance nedir, Binance güvenilir mi gibi sorulara yanıt verecek ve Binance’in sunduğu emniyet önlemlerinden bahsedeceğiz.

İçindekiler

1 Binance nedir?2 Binance’in sahibi kim ve ne vakit kuruldu?2.1 Binance kurucusu kim?2.2 Binance hangi ülkenin borsası?3 Binance’in kuruluşu4 Binance güvenilir mi?4.1 Binance’in güvenlik önlemleri5 Binance’in avantajları6 Binance komite oranları

Binance’in sahibi kim ve ne vakit kuruldu?

Binance kurucusu kim?

Binance’in kurucusu, daha önce de yüksek frekanslı ticaret yazılımları geliştiren Changpeng Zhao’dur. 2021 itibari ile 44 yaşında olan Zhao, birkaç yıl önce orta sınıf bir Çinliydi. Çin’in Jiangsu şehrinde doğan Zhao, genç yaştayken ailesi ile birlikte Kanada’ya göç etti ve bilgisayar bilimi üstüne eğitim aldıktan daha sonra Tokyo Borsası ve Bloomberg’de çalıştı. Kodlama ustası, demin 30 yaşında değilken Bloomberg’in baş teknik müdürüydü. 2005’te broker’lar için yüksek frekanslı alım-satım sistemleri sunan bir şirket olan Fusion Systems’i kurdu. 2013’te Blockchain şirketine katıldı ve burada kripto para cüzdan ekibinin bir üyesi olarak çalıştı. Sonrasında OKCoin’e geçiş yaptı. 2017 yılının Temmuz ayında da kendi kripto para borsası Binance’i kurmaya karar verdi.

Binance hangi ülkenin borsası?

Binance, Çin’de kurulan bir kripto para borsasıdır. Fakat sonradan Çin hükümetinin kripto paraları şiddet duruma düşüren yasalar ile hukuki merkezini Malta’ya taşıdı.

Binance’in kuruluşu

1 Temmuz 2017 yılında kurulan Chanpeng Zhao göre kurulan Binance, Zhao’yu kripto para dünyasının en başarılı isimlerinden birisi haline getirdi.

Bunun sebepleri aralarında 2017’de yaşanan Bitcoin’in 20 bin dolara ulaşma hadisesi de manâlı rol oynuyor. Bu dönemde kripto para dünyasına, yatırımcılar kadar büyük bir alaka duyuluyordu.

Elbette bu yüksek ilgiyi karşılamak zorunda olan yapılanmalar ise kripto para borsalarıydı. Çoğu kripto para borsası kullanıcıların isteklerini yerine getirmekte, yapılması gereken parasal işlemleri yapmakta zorlandı.

Mevcut platformların birçok bu yükü kaldıramayıp, aza alımlarını durdururken Binance bu dönemde iyi bir performans gösterdi ve tez kullanıcı tabanını büyüttü. Binance’in yükselişi bu noktada başladı. Bu yükseliş sürerken Binance, 8 aydan daha kısa vakit içerisinde kripto para borsasının en büyüklerinden biri oldu.

Muhakkak Changpeng Zhao da bu yükselişin yararını en fazla gören isimlerdendi. Zhao’nun Eylül 2018’deki serveti 1,4 milyar dolaylarındaydı. Bu mal varlığı, onu kripto para dünyasının en zenginleri arasında gösterilmesini sağladı.

Binance güvenilir mi?

Bir kripto para borsasının güvenilir olup olmadığını tarafsız kriterlere kadar değer biçmek gerekiyor. Burada çoğu faktör devreye giriyor. Güvenilir bir borsanın transparan ve hesap verilebilirlik konularında iyi bir sınav vermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra emniyet en kayda değer etkenlerden biri. Platform daha önce hack saldırı yaşayan mı, yaşadıysa kullanıcılarını mağdur etmiş mi? Bu sorulara yanıt aramak gerekiyor. öte taraftan yasalara ne değin uyulduğu da bir borsanın güvenilirliğini kavrayış noktasında ölçüt olabilir. Borsanın devlet tarafından verilen lisans veya lisanslara sahip olması da güvenilirliği artırıcı unsurlar. Ek olarak kripto varlıkların kontrol raporlarıyla ahenkli denetimden geçmesi manâlı. Platformun olası bir atak ihtimaline karşı zararı karşılayabilecek bir sigorta fonu var mı? Sıraladığımız faktörleri göz önüne alarak Binance için objektif bir değer biçme yapabilirsiniz.

Binance hem dünya ayrıca de Türkiye’de en çok kullanılan kripto para borsalarından. Bu konuda net rakamlar olmasa da Binancce’in dünyada en çok kullanıcıya sahip kripto para borsası olduğu düşünülüyor. İşlem hacmi açısından Binance tekrar zirvede yer alıyor.

Binance’in emniyet önlemleri

Binance güvenilir mi sorusu civarda Binance’te bulunan güvenlik önlemlerinden bahsedebiliriz.

Binance güvenlik önlemleri 2FA Kimlik düzeltme (KYC) Oltalama müdahale etme kodu Para çekme işlemleri için beyaz liste İki Aşamalı Doğrulama

2FA veya iki derece derece doğrulama sistemi, Binance hesabınızı fena amaçlı kişilerden gözetmek için kullanılan emniyet önlemlerindendir.

Binance’e erişmek için birincil güvenlik katmanı, e-posta adresini ve şifrenizi kullanmanızdır. Bu ilk emniyet katmanından sonradan, bu doğrulamayı etkinleştirdiğinizde ikinci bir emniyet katmanı olarak karşınıza dağıtılmış seçenekler çıkıyor.

Bu katmanlar aralarında Yubikey, Google Düzeltme kodu ve SMS düzeltme kodu kullanıcılara sunulan seçenekler aralarında.

Google düzeltme kodu ile güvenliğinizi arttırmak için Google Authenticator uygulamasını telefonunuza indirmelisiniz. iOS ya da Android’de de kullanılabilen bir başvuru olan Authenticator’ün kurulumu ve kullanımı epeyce kolay.

Google düzeltme kodunu kullandıktan sonra iptal etmek isterseniz dikkat etmeniz gereken bir nokta bulunuyor. Hesabınızın güvenliği için Binance 24 saat hesabınızdan çekim yapılmasına izin vermiyor.

SMS doğrulaması ise 2FA için kullanabileceğiniz bir öteki güvenlik önlemi fakat yukarıda saydığımız Yubikey ve Google Authenticator’dan daha güvenli değil.

Bunun sebebi ise cep telefonu numaraları yanıltılabilir ve kopyalanabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak, emniyet önlemlerinden birini seçebilirsiniz.

Kimlik düzeltme (KYC)

Kimlik düzeltme, bankaların ve kripto para borsaları gibi finansal oluşumların, kullanıcılarının güvenliklerini sağlamak için, yaptığı işlemleri açıklama yapmak için kullanılabilir.

Bunun amacı ise, sahtekarlık, kara para aklama ve diğer yasa dışı durumları önlemektir.

Binance ve diğer kripto para borsalarında kullanıcılar bu kimlik doğrulama sürecini bitirmeden önce de kripto para hesabına sahip olabilirler. öte yandan tam olarak doğrulanmamış bu hesaplar sınırlı işleve sahiptir.

Doğrulanmamış bir Binance hesabının jurnal kripto para çekimi 2 BTC’dir. Oysa bu limiti sağlamlaştırmak için kimlik doğrulamanızı tamamlamış olmanız gerekmekte.

Kimlik bilgilerinizi doğruladığınızda para çekim limitiniz 100 BTC’ye kadar yükseltiliyor.

Kimlik doğrulama işlemi “Esas Bilgiler” ve “Kimlik ve Yüz Düzeltme” işlemlerinden oluşuyor. İtibari paralar için atama limitini arttırmak istiyorsanız “Adres Düzeltme” seçeneğini de tamamlayabilirsiniz.

Kimlik doğrulama kısmında, size Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş, nüfus cüzdanınızı kullanmanız gerekmekte. Oysa bu kimliğiniz üzerinde fotoğraf bulunmalı.

Kimliğinizi doğrulama adını tamamladınız diyelim. Bu adımdan sonradan, “Yüz Düzeltme” adımı sizi bekliyor olacak.

Bu adıma geçtiğinizde cihazınızın kamerası açılacak ve yüzünüzü tam orta noktaya getirmeniz gerekecek. Telefonunuz yüzünüzü taradıktan daha sonra, ekranınıza bir QR kod gelecek. Bu QR kodu cep telefonunuz yardımıyla taratmanız gerekiyor.

QR kodu taratınca, tekrardan kamera açılacak ve yüz düzeltme işlemi devam edecek. Arkasından karşınıza, kimlik düzeltme sonuçlarının 7-10 çalışma günü içerisinde geleceğini belirten bir mesaj çıkacak.

Diğer yandan pasaport, ehliyet de kullanabileceğiniz seçenekler aralarında.

Oltalama engelleme kodu

Oltalama müdahale etme kodu olarak geçen düzeltme yöntemi ise sizi dolandırmak amacıyla açılan sahte Binance sitelerinden ve e-posta adreslerini engellemenizi karşılayan koddur.

Kendinize özel bir kod belirlediğinizde, bu kod bütün Binance e-postalarına dahil edilir. Yani Binance göre gelen tüm maillerde bu özel kod karşınıza çıkacak ve mailin size hakiki Binance kadar gönderildiğini belirtecektir.

Oltalama engelleme kodu, kullanıcı göre kullanılmaya başladığında bu işlem yeniden iptal edilemez. Oysa bu kodu istediğiniz dek değişim imkanına da sahipsiniz.

Para çekme işlemleri için beyaz liste

Binance güvenilir mi sorusunu yanıtlarken, Binance’in size sunduğu son emniyet katmanı da para çekme işlemlerinde kullanılan beyaz liste.

Binance hesabınızda, bu güvenlik katmanı kapalıysa hesabınızdan, herhangi bir kripto para hesabına yatırımlarınızı çekebilirsiniz. Fakat bu özelliği açtığınızda hesabınızdan yalnızca sizin belirlediğiniz hesaplara yatırımlarınız iletilebilir.

Özet Olarak sizin belirlediğiniz kripto para hesaplarına gönderim yapmanızı karşılayan bir yöntemdir ve güvenilirdir.

Binance’in avantajları

Binance nedir, binance güvenilir mi sorularını yanıtladık. Peki Binance’i uygulamak için sebepler nelerdir?

Binance Avantajları Uygulamanın ve internet sitesinin arayüzü epeyce kavranabilir. Fiyat ve hacim grafiklerini okumakta zorlanıyorsanız sizin için iyi bir seçenek olabilir. Yüksek transfer işlemleri yapmıyorsanız bir gün içerisinde 2 Bitcoin değin operasyon yapma olanağınız bulunuyor. Referans sistemi gayet iyidir. Kripto para borsaları aralarında en yüksek işlem hacmine sahip olanlardan biridir. Komite oranları diğer borsalara kıyasla düşüktür. Emniyet uygulamaları da gelişmiştir. Yukarıda saydığımız gibi gelişmiş güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Yaptığınız işlem hacmine göre komite ödemeleriniz belirleniyor. Belirtilen sınırlamalar var fakat işlem hacminiz büyüdükçe kurul oranları da küçülüyor.

Binance komite oranları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Binance’in kurul oranları diğer borsalara kıyasla düşük. Fakat borsada yaptığınız işlemin hacmi arttıkça, ödeyeceğiniz kurul oranları da azalıyor. Komisyon oranları, işlem hacmine ve hesapta BNB bulundurmaya tarafından %0.015 ilâ %0.10 arasında değişiyor.

Bu yazıda Binance nedir? Binance güvenilir mi? gibi soruları yanıtlamaya çalıştık. Sizler için hazırladığımız en güncel haberleri okumak için Bitcoin haberleri adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mesuliyet reddi beyanı: Burada yazılanlar, yatırım tavsiyesi zarfında değildir. Okuyucular, bu sayfadaki şirket veya hizmetlerle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Uzmancoin.com, bu yazıya konu mal ya da hizmetten doğabilecek hasar ya da kayıptan aracısız olarak ya da dolaylı olarak sorumluluk sahibi değildir.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/binance-nedir-binance-guvenilir-mi/