Birleşmiş Krallık regülatörü FCA, bu kez de FTX borsasını gaye aldı. Son dönemde bilhassa “off-shore” merkezli şirketlere aleyhinde sıkı bir yoklama başlatan FCA, şimi de milyarder CEO Sam Bankman-Fried’ın yönettiği FTX ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

“Bizi izin ya da lisans vermedik”

FCA yayımladığı yazıda, Bahamalar merkezli şirkete herhangi bir şekilde müsade verilmediği halde İngiliz müşşterilere hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi:

“Bu şirkete bizim tarafımızdan herhangi bir müsade ya da lisans verilmemiştir fakat firma Birleşmiş Krallık bölgesindeki müşterilere hizmetler sunmaya devam etmektedir”

Binance de hedefteydi

FTX borsasından konuyla ilgili demin bir izah etme yapılmazken, FCA’in geçen sene aynı bir hamleyi Binance için de yaptığı bşliniyor. Binance’in müşterilerine ve Birleşik Krallık vatandaşlarına yüksek tehlike barındıran hizmetler sunduğunu belirten FCA, borsanın en basit kuşkuları deha gideremediğini açıklama etmişti.

Oysa Binance sonradan ülkede regüle olma namına çoğu adım atmıştı. Hatta borsa CEO’su CZ, Londra’da içinde Define Bakanlığı yetkililerinin de olduğu bir toplantıya katılmış ve burada geçmişte bazı hatalar yapmalarına rağmen artık tamamen regüle edinmek istediklerini söylemişti. Görüşme Londra’nın ünlü Downing Sokağı’nda Mart ayında gerçekleşmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/birlesik-krallik-finans-otoritesinden-ftx-uyarisi-biz-izin-vermedik/