Piyasa ve blok zinciri araştırma şirketi Arcane Research’ün araştırma müdürü Bendik Norheim Schei, Amerikan haftalık gazetesi Barrons’a yaptığı açıklamada, Bitcoin boğalarının 22 bin 500 dolar seviyesini aşmayı başarırlarsa 25 bin dolarlık fiyatı hedefleyebileceklerini söyledi.

Arcane analisti Vetle Lunde de piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in yakın gelecekte aşırı volatilite yaşayabileceğine inanıyor.

“Her iki yöne doğru dalgalanmalar yaşanacak”

Lunde, Bitcoin’in mevcut oynaklığının fazla düşük bir seviyede olduğunu ve tarihsel olarak bunun daha artı sürmemesi gerektiğini belirtti. Araştırmacı, “Yatırımcılar uzun süredir belirtilmiş bir aralıkta seyreden piyasada kaldıraç oluşturmayı başardıklarına kadar, her iki yönde de büyük bir dalgalanma yaşanacak.” diye konuştu.

Boğalar şimdiye kadar aralığın daha alçak sınırını tutmada galibiyet sağlayarak Bitcoin’in 18 bin dolar seviyesinin altına düşmesini engelledi. Analistlere tarafından bu koşul, zinde destek seviyesinin şu lahza için olasılıkla tehlikesiz olduğunu gösteriyor.

Yatırımcılar şu lahza beklemede

Yatırımcılar, şimdilik ABD Egzersiz Bakanlığı’nın tarım dışı istihdam rakamlarını açıklamasını bekliyor. Bu rakamların, piyasalara ABD Merkez Bankası’nın yılın geri kalanı için faiz artırım işareti hakkında ilave data sağlayabileceği söyleniyor. Keza, Fed’in önümüzdeki ay 75 baz puanlık bir faiz artışı daha yapması ve bunu aralık ayında bir başka artışla tamamlaması bekleniyor.

➤ Bitcoin Haberleri

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-25-bin-dolar/