ABD’den Kanada’ya, Rusya’dan Kazakistan’a değin birçok manâlı ülkede madencilik faaliyeti yürüten ve bütün dünyadan yatırımcılara cihaz almadan Bitcoin madenciliği yapma fırsatı sunan Compass Mining’de beklenmeyen iki manâlı istifa olayı yaşandı.

“Birçok sorun ve düş kırıklıkları…”

Şirketin CEO’su Whit Gibbs ve CFO’su Jodie Fisher görevlerinden istifa ettiler. Compass Mining şirketi istifaları resmi olarak açıklarken, firmanın amacının insanların basit ve ulaşılabilir şekilde Bitcoin madenciliği yapması olduğu oysa bu konuda birçok sorun ve hayal kırıklığı yaşandığı belirtildi.

İstifa eden ikilinin yerine ise şirketin teknoloji yöneticisi Paul Gosker ve madencilik yöneticisi Thomas Heller geçici CEO ve idare heyeti başkanları olarak atandılar. Şirketten yapılan açıklamada pozisyonların uzun süreli doldurulması için arayışlara da başlandığı aktarıldı.

Şirket bu değişikliğin operasyonlarında bir değişikliğe sebep olmayacağını ve hizmetlerin benzer şekilde devam edeceğini bildirirken, resmi sitesinden de soruları olan kişilerin arayabileceği dahası telefon numarası paylaştı.

Compass şirketi kişilere, cihaz alımı ve elektrik harcaması yapmadan hemencecik zamandan hem de alandan tasarruf ederek madencilik yapmalarını sağlıyor. Çıkarılan Bitcoin’ler belirlenmiş dönemlerde kullanıcı hesaplarına yatarken, kullanıcılar da elektrik ve alan masraflarını keza şirkete gönderiyorlar.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-madencilik-sirketi-compassta-beklenmedik-iki-istifa/