Brezilya medyasında yer alan haberlere kadar “Bitcoin Şeyhi” lakaplı ve hakiki adı Francisley Valdevino da Silva olan bir kişinin yönettiği piramit organizasyonuna polis hakim yaptı.

Ünlülerden 769 milyon dolar toplandı

Forcount adında bir şirket civarda oluşan ve bununla beraber “mindexcoin” adında bir kripto parası olan projenin şu asıl dek içinde futbolcular ve modellerin de olduğu birçok yıldız isimden 769 milyon dolar topladığı kaydedildi. Uzmanlara göre, hiçbir borsada listelenmeyen midexcoin’in hiçbir piyasa değeri de bulunmuyor.

eş zamanlı 20 yere hakim

Medyada yer alan haberlerde, Silva’nın operasyonların belli başlı hedefi olduğu ve bu nedenle Sao Paolo ile Rio de Jeneiro gibi büyük şehirlerin de içinde olduğu tam 20 yere eş zamanlı başat yapıldığı belirtildi. öte yandan operasyonların ise, sistemden memnun olmayan müşterilerin şikayetleriyle başladığı kaydedildi.

“Iştirakçi getiren daha fazla kazanacak”

Bununla Birlikte şikayetçilerin avukatları da konuyla ilgili olarak, müvekkillerinin kendilerine, sisteme ilk girdikleri dönemde daha fazla alıcı/katılımcı getirenin daha fazla kazanç elde edeceğine karşın sözler söylendiğini belirttiler.

Pahalı saatler, lüks eşyalar ve balya balya paralar ele geçirildi

Polisin operasyonunun arkasından ortaya çıkan tablo ise kimse için şaşırtıcı olmadı. Polis dominant düzenlediği konut ve iş yerlerinden lüks saatler, fiyatı yüksek eşyalar ve balya balya paralar ele geçirdi. Konut ve iş yerleri mühürlenirken, şirketin banka hesapları da donduruldu.

Sistemin kurucusu Silva’nın Curitiba şehrinde olduğu ve onun da kısa sürede yakalanmasının beklendiği belirtiliyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/brezilya-polisinden-769-milyon-dolarlik-kripto-organizasyonuna-baskin/