Bir Takım kripto paraların sosyal medyada artan bir ilgiyle konuşulmaya başlanması analiz firması Santiment’in de radarına girdi. Şirket son analizinde; Ethereum (ETH), XRP, Cardano (ADA), Shiba Inu (SHIB) ve Polygon’un (MATIC) diğerlerine göre sosyal medyada fazla daha pozitif konuşulduğunu açıklayan bir araştırma yayımladı.

Dip seviyenin neresi olduğu da tartışılıyor

Santiment konuyla ilgili raporunda sosyal medyanın kripto paralarla ilgili en çok tartışılan konusunun ise, bu seviyedeki fiyatların dip olup olmadığı sorusu olduğunu belirtti:

“Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon verilerinden önce ‘dipten alın’ kuşları ötüyordu ve kendileriyle bu seviyelerden alım yaptıkları için övünüyorlardı. Oysa fiyatlar daha da geriye gidince acilen bu dibin, hakiki dip olup olmadığı tartışılıyor. Bir haftada çok şey değişti gibi görünüyor”

“Balinalar AAVE alıyor”

Öte Yandan balinaların hareket rakamlarını da inceleyen Santiment, bu tarz yatırımcı grubunun son dönemde AAVE aldığını da aktardı:

“Bin ilâ 1 milyon AAVE tutan adres sayısında %54’lük bir artma var. Bu bütün zamanların AAVE açısından en büyük rakamı… Hala nispeten genç olan bu varlık için kayda değer olan ise 10 milyon ve üzerinde AAVE tutan kişi ve şirketlerin en sonunda bu token’ı dolaşıma sokmayı bırakıp bırakmayacakları olacaktır”

Santiment AAVE açık havada LINK konusunda fazladan bir satın alma durumunun olduğunu ve 10 bin ilâ 1 milyon LINK tutan adreslerin son 4 ayda token’larını yüzde 3’ten pozitif artırdıklarını belirtti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/cardano-ada-shiba-inu-shib-ve-xrpye-ilgi-artisi-santiment-analizi/