Yaşadığı likidite krizi sonrası temmuz ayında iflasa koruma talebinde bulunan ve bunun için açtığı dava New York Güney Bölgesi Mahkemesi’nde aralıksız Celsius, halihazırda portföyünde tuttuğu 23 milyon dolar değerindeki 11 öbür sabit coin’i satmak için mahkemeden izin istedi. Şirket, laf konusu 11 bambaşka sabit coin’in hangileri olduğunu ise açıklamadı.

Dosyada bildirilene kadar Celsius, “değişmez coin satışının, borçluların faaliyetlerini finanse etmeye yardımcı olmak için likidite yaratmanın etkin bir yolu olduğuna” inanıyor.

Duruşma satışlar için demin tasdik vermedi ve Celsius’un talebine ilişkin oturumun 6 Ekim’de yapılacağı bildirildi.

Mevcut parasal durumu incelenecek

Celsius, bir önceki ay para çekme işlemlerini durdurduktan sonra temmuz ayında ciddi mali sıkıntıların yaşayarak iflas yasasının 11. maddesi zarfında talebinde bulunmuştu. O dönemde işyeri 1 milyar ila 10 milyar dolar aralarında varlığa sahip olduğunu ve eşdeğer miktarda da tahmini yükümlülüğü bulunduğunu beyan etmişti.

Şirket 100 binden pozitif alacaklı olduğunu ileri sürmüş ve elinde 167 milyon dolar nakit bulunduğunu, bunun da “her tarafta yapılandırma sürecinde belirtilmiş operasyonları teşvik etmek için yeterli likidite sağlayacağını” belirtmişti.
İflas mahkemesi önceki gün, kripto kredi platformun mevcut finansal durumunu analiz etmek üzere üçüncü taraf bir denetçinin atanmasını onayladı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-kredi-celsius-satis/