Coinbase CEO’su Brian Armstrong kripto para şirketlerinin ve yeteneklerinin ABD’den kaçmaya başladığı uyarısında bulundu. Yazdığı bir tweet dizisinde ABD’li yetkilileri ve regülasyon kurumlarını isim vermeden uyaran Armstrong, kripto para teknolojisinin ABD’den kaçmasının ülkenin kaldırabileceği bir tartma olmadığını belirtti.

“5G ile yarıiletken sektörü kaçtı”

Çin’in liderliği aldığı 5G teknolojisi ve yeniden Çin ile Tayvan’ın ilerlediği yarıiletken çip sektörünü misal olarak belirten Armstrong şu ifadeleri kullandı:

“Kripto paralar konusundaki en kuvvetli argümanlardan birisi milli güvenlik sorunu olduğudur. ABD keza yarıiletken sektörünü keza de 5G’yi kaçırdı. derhal bu sektörlerin ürünleri denizaşırı ülkelerde üretiliyor. ABD kripto paraların da denizaşırı ülkelere kaçmasını kaldıramaz. Güç kullanarak regülasyon getirmek zorlamadır ve bunun dehşet etkileri olur. Zaten birçok kripto para sektöründe çalışan kabiliyet, startup ve varlık ihraççısı bu tarz ülkelere gitti. Coinbase küresel bir şirket, ancak biz burada, ABD’de yer alıyoruz ve kriptonun burada herkes için başarılı olmasını temin etmek için savaşacağız. Amerika ve serbest dünya için bu çok önemli”

Armstrong hem yakın hem uzakta geçmişte çoğu regülasyon kurumunu maksat almış ve inovasyonun önünü açmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. Genç CEO, SEC’yi de bir dönem kendisine randevu vermemekle suçlamıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/coinbase-ceosu-armstrong-uyardi-kripto-denizasiri-ulkelere-kaciyor/