Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın alma konusunda yeniden karar değiştirdi… Sosyal Ağ devine yaptığı teklifi geri çeken Musk, Bloomberg’ün haberine kadar, satın alma anlaşmasına hisse başına 54,20 dolarlık birincil teklifiyle devam etmeyi önerdi.

İsmini izah etmek istemeyen konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere kadar Musk, bu teklifi Twitter’a bir mektupla iletti. Musk’ın satın alma haberlerinin arkasında Twitter hissesi yüzde 18 dek yükseliş kaydetti. Dogecoin de gelişmeden pozitif etkilendi. Kripto para, kısa sürede yüzde 10 oranında artma yaşadı.

Elon Musk’ın Twitter çıkmazı

Tesla CEO’su Musk, spam ve sahte hesapların aslında yüzde 5’in altında olduğunun tespit edilmesi işlemleri sürdüğü için nisan ayında imzaladığı sözleşmeden geri adım atmaya çalışmıştı. Bunun üstüne Twitter ise Musk’ı anlaşmayı tamamlaması için dava etmişti. Twitter’ın avukatları Musk’ın teklifi geri çekmek için kullandığı gerekçenin geçersiz ve hileli olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde de dava dahilinde Elon Musk’ın yazışmaları kamuoyuna gevşemiş ve eski Twitter CEO’su Jack Dorsey ile FTX kurucusu Sam Bankman-Fried gibi isimlerle Twitter hakkındaki mesajlaşmaları paylaşılmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/dogecoin-elon-musk-twitter-2/