Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan son günlerdeki hızlı yükselişi hakkında spekülasyonlar çıkan dolar hakkında bilgi verdi. 

Dolar'ın 2.80'den 2.87'ye bir anda çıkışı kaygı yaratırken, doların küresel ölçekte ise gevşemekte olduğunun altını çizdi. FED'in faiz artıramayacak güçte olduğu yönünde gelen her mesajın yeni bir paniğe sebep olabileceğini vurgulayan Tufan, Nisan ayı içerisinde de Türk Lirası'nın kritik virajlardan geçeceğini iletti. Türkiye'nin yatırım yapılabilir kredi notunda olduğunu hatırlatırken bu konuda negatif bir yorum ya da hamlenin doların yükselmesini tetikleyecek bir gelişme olabileceğini söyleyen Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, bir önemli virajın da Merkez Bankası'ndaki başkan değişimi olduğunu söyledi. 

Haber Yıldızı internet sitesi olarak bize gönderilen bilgilendirmede Moody's 'in bugünlerde Türkiye'nin not görünümü ve kredi notundaki olumsuz bir değerlendirmenin olmaması ile TL varlıklarında değer kazanımına neden olabilir deniyor.