Yeni Delhi’de Hintli yaş meyve sebze ithalatçılarıyla çok verimli geçen 200’den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ticaret heyeti, Mumbai’de gerçekleşen bölümünde ilgi ikiye katlandı.İZMİR (İGFA) - Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef Pazarlar URGE Projesi kapsamında 7-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Hindistan’a Yeni Delhi ve Mumbai şehirlerini kapsayacak ticaret heyeti gerçekleştirdi.

Hindistan ticaret heyetine Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Cengiz Balık, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Demircan, Vural Güleç, Vildan Akgedik’in de aralarında bulunduğu 11 firmadan 18 ihracatçı katıldı.

İHRACATI YASAK OLAN TAZE ÜZÜM, NAR VE KİVİYE BÜYÜK TALEP

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Novi Mumbai’de gerçekleştirilen B2B görüşmelerine 53 ithalatçı firma katıldığını ve 300’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Ülkenin en büyük ithalatçılarının da katıldığı görüşmelerde Türk ürünlerinin kalitesi ön planda olduğunu kaydeden Uçak, "Hindistan’a en fazla ihracatı yapılan ürünümüz elmaya her geçen gün ilgi artıyor ve önümüzdeki yıllarda ihracatı daha da yükselecek. Elmanın yanında özellikle kiraz, narenciye ve çekirdekli meyvelerin de pazara girişte önemli bir potansiyeli var. Ayrıca ülkeye ihracatı yasak olan taze üzüm, nar ve kivide de büyük bir talep olduğunu gözlemledik" dedi.

Başkan Uçak, söz konusu ürünlerde pazara girişte yaşanan sorunların çözümü için yetkili merciler tarafından yürütülen çalışmalara destek olması amacı ile iş dünyasının da katkı sunmasının gerekliliğinin altını çizdi.