Twitter’da kısa zaman önce 100 milyon takipçi barajını geçen Elon Musk, 21 Haziran’dan bu yandan tweet atmadı ve hemen hemen sessizliğe büründü. Sosyal medyada en fazla takip edilen ve hesabı görüntülenen isimlerin başında gelen Musk’ın hangi sebeple tweet atmadığı veya herhangi bir tweet’i en azından beğenmediği bilinmiyor.

Twitter hissedarlarının bir bölümü ona geçtiğimiz haftalarda dava açmış olsa da, şirket satışında sona gelindiği biliniyor. Dolayısıyla Twitter satışıyla ilgili bir sükunet olması söz konusu yok.

Az Kalsın her gün tweet atıyordu

Musk, Twitter’ı aktif şekilde kullanan bir kişiliğe sahip… Meşhur CEO, özellikle 2021 yılının başında kripto paralar konusunda attığı tweet’lerle bir döneme damga vurmuştu. Rakamlara kadar Musk, 1 Mayıs’tan bu yana da her gün en düşük bir tweet attı.

Başarılı işadamı, dönem dönem tweet’lerine ara veriyor oysa bu koşul başlıca birkaç günü aşmıyor. Misal olarak 2020’de, oğlu X doğduğunda Musk, bir vakit Twitter’da olmayacağını söylemiş ama 4 gün daha sonra tweet’lerle geri dönmüştü. Musk, yaz aylarında tatilde olduğu zamanlarda da tweet’lerine ara verebiliyor. Takipçiler, dün 51. yaş gününü kutlayan Musk’ın bir vakit sosyal medyadan uzaklaşmış olabileceğini düşünüyor fakat bu koşul, 1 haftalık sessizliğe de net bir yanıt vermiyor.

Bazıları, Musk’ın Twitter’ın bot istatistikleri üstüne yoğunlaştığını bu yüzden sosyal medyaya bakamadığını iddia etse de, fiilen bu seçenek de, hemen olan olarak bakılabilen ve basit ulaşılabilen Twitter gibi bir kullanım için geçerli bir sebep olarak görünmüyor.

Meşhur işadamına 2 hafta önce Dogecoin ile ilgili attığı tweet’ler nedeniyle 258 milyar dolarlık bir dava çözülmüş ve Musk, manipülasyon yapmakla suçlanmıştı.

Cnsiyet değiştiren oğlu “Onunla bağım olsun istemiyorum” demişti

Musk’ın cinsiyet değiştiren oğlu Xavier Musk da geçtiğimiz hafta, isim değişikliği için de başvurduğunu ve Elon musk ile hiçbir şekilde bir bağının olmasını istemediğini açıklamıştı. Xavier Musk, bundan sonra bayan olarak anılmak istediğini, isim değişikliğine gitme sebebinin de cinsiyet kimliği galip gelmek olduğunu hem bundan sonradan da babasıyla birlikte yaşamak istemediğini dile getirmişti.

Musk son olarak ABD’de yakıt fiyatlarının artışına şive yapan bir tweet atmış ve bir yakıt istasyonundan fiyatları gösteren bir görsel paylaşmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/elon-musk-sessizlige-burundu-kimse-bilmiyor/