Terra LUNA çöküşüyle başlayan büyük düşüşler, kripto para borç verme platformları odaklı bir zincirleme krize dönüştü. Celsius’un iflasın eşiğine gelmesi, bu durumdan kripto fon yönetim şirketi 3AC’nin de tekrar ciddi şekilde etkilenmesi derken, sektörün sağlam oyuncularından biri olarak görülen BlockFi ise acilen kendisini teminat altına almış görünüyor.

250 milyon dolarlık döner kredi

Yapılan devlete ait açıklmaya kadar son yılların gelişen şirketi FTX borsası, kripto faiz ve borç verme platformu BlockFi’ya 250 milyon dolarlık döner kredi sağladı. Bu anlaşmanın çoğu kripto para şirketinin hesaplı kriz yaşadığı ve bir birim çalışanlarının işlerine son verdiği bir dönemde gelmesi de uyarı çekti.

Financial Times: FTX, BlockFi’yı kurtardı

İngiliz medyasından Financial Times ise haberi garip bir başlıkla takipçilerine sundu ve “FTX, BlockFi’yı kurtardı” dedi. Anlaşmanın gerisinde, BlockFi’ın da bir risk içinde olup olmadığı sorgulanmaya başlamıştı. FTX borsası geçen hafta da, kripto broker’lık şirketi Voyager Digital’i hemen hemen “ipten almış” ve firmaya 485 milyon dolarlık peşin para ve Bitcoin’den oluşan bir kredi vermişti.

BlockFi CEO’su: Alıcı fonları korunuyor

Yapılan anlaşmanın ardından kamuoyunu bilgilendiren BlockFi şirketinin CEO’suy Zac Prince ise bu krediyle beraber müşterilerin fonlarının güvende olduğunu gösterdiklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlaşma doğruca BlockFi ve FTX’in gelecek dönemdeki çoğu işbirliğinin de önü gevşemiş oldu. Biz BlockFi müşterileri için buradayız. Son yılalrda ekibimiz çoğu savaş verdi ve çoğu fırtınayı başarıyla atlatmayı başardı. Bugün yaşanan olaylarda dayanıklı olmamızın sebebi, o geçmiş dönemlerdeki başarımızdır. Kredinin sağladığı imkanlar bütün süreçlerde bütün herif hesapları istek ettiğinde kullanılacaktır”

Bilindiği üzere döner kredi, bir şirketin aldığı borcu geri ödemesi durumunda, yeni bir borç alma talebinin karşılanmasının garanti altına alınmasını sağlayan bir kredi çeşidi…

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ftxten-blockfia-250-milyon-dolar-kredi-krizden-kurtardi/