Kripto para borsası Huobi Global de, işgücünün yüzde 30’unu kesmeye hazırlanıyor. Şirket, özellikle geçen yıl Çin’in kripto paralara topyekün yasaklanmış getirmesinin arkasından gelirlerinde büyük düşüşler yaşamış ancak fiyatların sonbaharda yükselmesiyle bu durumu idare edebilmişti.

Çin gelirleri büyük darbe vurdu

Başta Çin elde etmek üzere Uzakdoğu ve Asya bölgesinden haberleriyle aşina Coin Wu’nun verdiği habere tarafından; toplamda bin çalışanı bulunan Huobi, 300 çalışanıyla yollarını ayırma plânı yapıyor. Borsanın Çin yasakalrının arkasından, Çinli kullanıcıların hesaplarını kapamasıyla birlikte gelirlerinde çok önemli düşüşler olduğu kaydedildi.

acilen Seyşeller merkezli olan dünyaca ünlü borsanın günlü trade hacminin ise 1.2 milyar doların üstünde olduğu belirtiliyor.

Binance önplâna çıktı

Bilindiği üzere işçi çıkarma furyası başlangıçta Coinbase borsasıyla (%20) başlamış, hatta şirketin iflas edeceğine dair çok ciddi dedikodular da sosyal medyada yer almıştı. Güney Amerika merkezli Bitso (%10), ABD merkezli Gemini (%10), Crypto.com (%5), Avusturya merkezli Bitpanda (%30) gibi borsalar çalışanlarının bir bölümünün görevlerine son verirken, Binance ise bu anlamda dinç kalmayı başarmıştı. Borsa CEO’su CZ, konuyla ilgili, “Biz de mlyonlarca dolar reklam harcaması yapabilirdik ama titiz davrandık ve bugün işe alımlarımıza devam ediyoruz” demişti.

Kripto para piyasasına bilhassa Mayıs başındaki Luna/UST çöküşü ve Haziran ayı başındaki Celsius krizi büyük darbe vurmuş, piyasadan toplamda 1 trilyon dolara yakın bir meblağ silinmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/huobi-de-krizden-etkilendi-yuzde-30-isten-cikarilacak/