Yaşadığı likidite krizinin gerisinde geçtiğimiz temmuz ayında iflas başvurusunda yer alan kripto kredi şirketi Celsius’un CEO’su Alex Mashinsky’in geçen hafta çalışanlarla bir toplantı yaptığı ve toplantıda firmayı iflastan kurtarmak için kurduğu planları açıkladığı bildirildi.

Çalışan göre toplantı kaydı sızdırıldı

New York Times, Celsius müşterisi olan ve iflastan bu yandan yaşadıklarını internet üzerinden kamuoyuna aktaran Tiffany Fong adlı kişiye bir çalışan kadar sızdırılan toplantı kaydını ele geçirdi.

Mashinsky toplantıda, Celsius’un kripto para saklama hizmeti sunmasını ve bir takım işlemlerden vergi almasını sağlayacak “Kelvin” kod adı verilen bir planı sundu. Celsius’un önceki “bedava” marka kimliğinin yeni plan zarfında terk edileceği gözlemlendi. Mashinsky’in şirketin potansiyel dönüşünü Apple ve Delta gibi diğer büyük kurumsal geri dönüşlerle karşılaştırdığı söyleniyor. Bir Celsius sözcüsüne kadar, bütün senaryolara hazırlıklı edinmek için uyumlu olarak şirket içi toplantılar yapılıyor.

Celsius’un parasal durumu hakkında bağımsız müfettiş isteniyor

Celsius, geçtiğimiz temmuz ayında resmi olarak iflas başvurusunda bulunmuştu. ABD iflas kanununun baştan yapılandırılmaya olanak tanıyan 11. maddesine tarafından başvurusunu yapan şirket, açıklamasında keza 167 milyon dolarlık nakdi bulunduğunu ve süreç için bu paranın kullanılabileceğini belirtmişti. Ama, düzenleyicilerin mahkemede şirketin reel mali durumunu gizlediğini iddia etmesiyle bu koşul son haftalarda değişti. Adalet Bakanlığı ve alacaklı temsilcileri, Celsius’un finansal durumu hakkında daha artı bilgi elde etmek için egemen bir müfettiş denetimi istek ediyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/iflas-eden-celsiusun-toplanti-kaydi-sizdi-yeniden-dogus-plani/