Karaman'da 50 bin ton elma depoda kaldı. Türkiye'nin Rusya ile olan gerginliği nedeniyle üretilen meyve ve sebzeler depoda kaldı. 

Karaman'da geçen yıl 150 bin ton elma üretildi. 100 bin tonu tüketilen elmanın 50 bin tonu soğuk hava deposunda satılmayı bekliyor. 

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu konu ile alakalı şöyle konuştu,

"Geçtiğimiz yıl Karaman'da soğuk hava dalgası hakim oldu bu yüzden elma seviyesi düşük kaldı. Şuanda Karaman'da bulunan elmalar iç piyasaya satıldı. Depoda kalan 50 bin ton elma satılmayı bekliyor. Devletten ihracat teşviği bekliyoruz. Elmanın iç iyasadan ziyade dış piyasada alıcı bulunmasını istiyoruz. Üreticimizin destekten faydalanması lazım. Karadeniz'de fındık, Akdeniz bölgesinde narenciye ön planda Karaman'da da elma Türkiye birincisi. Bu gerçeği gözardı etmemeliyiz. Ağaç sayısı olarak Türkiye'de birinciyiz. Avrupa'da bile Karaman'da olan kaliteli bahçeler. Geçen yıl don olayında Başbakan bize 10 milyon TL destekte bulunmuştu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Fakat yeniden yardım bekliyoruz." 

Elma neden iç piyasaya satılmak istenmiyor sorusuna ise,

"Elmanın maliyet fiyatı 1,30 TL'dir. Şuanda soğuk havada bulunan elmaların fiyatı 0,20 ile 0,50 kuruş arasında alıcı bulunuyor. Buna çözüm arıyoruz" dedi.