Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın katılımıyla başlayan fuar, alanındaki en geniş kapsamlı organizasyon olma özelliğini taşıyor.

Çevreci tüneller
Türkiye’nin tünelcilik sektöründe çok geliştiğini belirten Özkan Poyraz, karbondioksit salımını azaltacak, çevreyi koruyacak ve özellikle de trafik güvenliğini sağlayacak tünellere çok önem verdiklerini ifade etti. Poyraz, Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nın hem Karayolları Genel Müdürlüğünden mühendislerin hem de müşavirlik ve müteahhitlik firmalarında çalışanların sektördeki güncel gelişmeleri takip etmelerine olanak sağladığını açıkladı. Poyraz sözlerine şöyle devam etti: “Bu ulusal anlamda yapılmış kongreye bağlı bir fuar. Uluslararası Tüneller Kongresi’ni de Türkiye’ye getirmeyi istiyoruz.”

“Bu bir başlangıç”
Fuarın açış töreninde konuşan Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal şunları söyledi: “Ülkemiz için önemli olan projelerin hayata geçirildiğinin kanıtı olan bu önemli günde sizlerle birlikte burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Ülkemizin değerli firmalarını bu fuarda bir araya getiren başta Yollar Türk Milli Komitesi olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. İnanıyorum ki, bu bir başlangıç olacak ve daha güzel projeleri birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayacağız.”

En önemli amaçlarından biri, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izlemek, desteklemek teknik birikimi değerlendirmek ve yaymak olan Yollar Türk Milli Komitesi; bu gelişmeleri ve uygulamaları dikkate alarak ulusal ve uluslararası proje uygulayıcıları ile (projeci, müteahhit, müşavir) sektörün diğer ilgili paydaşları olan yeni makine malzeme, ekipman ve teçhizat üretici, imalatçı ve tedarikçilerini bir araya getirmek, tanıştırmak bilgi paylaşımına aracı olmak için bu fuarı düzenledi.

“Yolların buluştuğu yer” mottosundan hareket ile Ankara’da hayata geçirilen fuarın, ikili görüşmelerle önemli bir ticaret hacmi oluşturması da bekleniyor.

Fuar kapsamında düzenlenen 1. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresi’nde de tünel projelendirme ve yapım teknikleri konusunda son gelişmeler, yenilik