TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir döneme girdik. Türkiye, kendi ödeme yöntemini hayata geçirdi ve TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini aldı.

1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kullanıma hazır hale gelecek olan TROY’un ilk işlemi, düzenlenen lansman toplantısında üzerinde TROY yazan kutlama pastasının ödemesinin TROY logolu kartla BKM Genel Müdürü Soner Canko tarafından gerçekleştirilmesiyle başladı.
Canko, yaptığı açıklama da, TROY’un arkasında bankacılıktaki bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisi ile Türkiye'nin olduğunu belirttikten sonra, "Bu yüzden adımız 'Türkiye’nin Ödeme Yöntemi'nden geliyor. Türkiye'nin 'TR'si, ödemenin 'O'su ve 'Yöntemi'nin 'Y'sinden oluşan kısaltmayla ona 'TROY' adını verdik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki tüm POS, ATM ve e-ticaret sitelerinin 1 Nisan 2016 itibarıyla TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geleceği bilgisini veren Canko, çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlayacağımızı söyledi.
Canko, TROY'un evlerde, işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabileceğini dile getirdikten sonra, "İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Üstelik Türkiye'ye özel olacak, Türkiye kazanacak" dedi.

Türkiye'nin 112 milyon banka kartı ve 59 milyon kredi kartı sayısı il Avrupa'da lider durumda bulunduğunu söyleyen Canko, 2,2 milyon adet kart kabul noktası ile yılda 5 milyar adet işlem yapıldığını ve bu işlem hacminin 375 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi.