Asya borsasının yatırımcıları doların son zamanlarda gösterdiği yükselişin ardından bu hafta gerçekleşecek olan FED ve Japonya Merkez Bankası toplantıları öncesi kâr satışları yapmalarıyla geriledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi %0.4 gerilerken, Japonya Nikkei endeksi Yen'in yükselişe geçmesiyle beraber %0.8 geriledi.

Nikkei endeksinde yatırımcılar aynı zamanda Japonya Merkez Bankası tarafından Çarşamba günü sona ermesi planlanan iki günlük politika toplantısında yeni bir genişleme adımı atılabileceği haberlerinin ardından endeksin 11,5 haftanın zirvesine çıkmasıyla da kâr satışları yaptı.

FED KARARI BEKLENİYOR
FED'in Çarşamba günü gerçekleştireceği politika toplantısında faizleri stabil tutması öngörülürken, piyasaların gözü ekonomik görünüme yönelik yapılacak açıklamalarda olacak.

İngiliz haber ajansı Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan ekonomistler FED'in Haziran'da bir faiz artışına gideceğini ve bunun ardından yıl sonundan önce bir artışa daha gideceğini düşünüyor.