Ethereum tarihinin en manâlı güncellemesi yarın sabahleyin erken saatlerde gerçekleşecek. Merge yani Birleşme’nin tamamlanmasına saatler kala ise dolandırıcılar tekrar sosyal medyayı kullanarak para kazanma yoluna gidiyorlar.

Sahte Ethereum hediyesi kampanyaları bitmiş…

Vitalik Buterin’in ismi ve görüntüleri kullanılarak yapılmaya çalışılan dolandırıcılıklar Youtube ve Twitter gibi milyonların kullandığı sosyal mecralar için yeni bir durum değil. Hatta Buterin daha önce bu konuda dağıtılmış uyarılar da yapmıştı. Ama Twitter’da yeni bir “taktik” daha ortaya çıktı. Dolandırıcılar ele geçirdikleri tasdikli hesaplar üzerinden de “sahte armağan Ethereum” kampanyaları duyuruyorlar. Tasdikli hesap işaretini gören kullanıcılar, hesabın reel namına bakmadan tuzağa düşebiliyorlar.

Aşağıdaki örnekte de olduğu gibi kendisini Vitalik Buterin’in devlete ait ehsabı gibi gösteren bir kişi, 100 bin ETH dağıttığını iddia ediyor ve takipçilerden paylaşılan linke tıklamasını talep ediyor. Linke tıklandığı zaman ise ya virüslü/tuzaklı bir siteye gidiliyor ya da sizin de ETH göndermeniz isteniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benzer bir koşul Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk için de yapılıyor. Twitter ile davalık olan Musk sürekli olarak bu durumdan şikayet ediyor.

Buterin son olarak, kendisiymiş gibi üçkâğıt yapan bir hesapla dalga da geçti. Kendisine hiçbir mesajın gelmediğini belirten Buterin, “Neden herkes gürültüsüz anlamıyorum” dedi ve ironi yaptı.

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı why is everybodyy silentFQTP on thiss???https://t.co/TPHtN8zpUJ

— vitalik.eth (@VitalikButerin) September 14, 2022

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/merge-oncesi-onayli-ve-sahte-buterin-hesap-sayisinda-buyuk-artis/