Günümüzde çalışmaya bakış açımız çok değişti. Büyük ofislerde herkesin kendi masasında oturduğu ve birbiri ile konuşmadan 8-5 çalıştığı çalışma sistemi artık zaman aşımına uğradı. Bugün insanlar işyerlerinde coworking yapabilecekleri ortamlar arıyorlar. Bu iş sahipleri için de geçerli. Coworking bir işyerinde herkesin bir arada çalışmasını tanımlamak için kullanılan bir terim. Şirketler ve çalışanlar artık herkesin birlikte çalışabileceği alanlar ve ortamlar arıyorlar çünkü bu şekilde daha verimli ve yaratıcı işler çıkarılabiliyor. Bir elin neyi var iki elin sesi var diye boşuna dememişler. Bir işin bir arada yürütülmesi o işi kolaylaştırdığı gibi yaratıcılık faktörünü de arttırıyor. Bir iş yerinde herkesin birlikte çalışması demek yapılan işte her disiplinden insanın fikir belirtmesi anlamına geliyor. Bu çok yönlülük ortaya çıkan işin özgünlüğünü arttırıyor. Özellikle hizmet ve ürün sunan şirketler için coworking çalışma sistemi çok daha verimli sayılıyor.

Coworking çalışmak isteyen şirketler ofislerinde de bu tarzı uygulayabilecekleri ofis çözümlerini tercih ediyorlar. Coworking’in en etkili olarak uygulanabildiği ofiz çözümü paylaşımlı ofis. Peki nedir bu paylaşımlı ofis? Paylaşımlı ofis birden fazla şirketin veya kişinin aynı anda kullandığı ortak çalışma alanına denir.

Paylaşımlı ofisi şu şekilde düşünebiliriz, çok büyük bir ofis düşünün ve bu ofisin hiç bölümlere ayrılmadığını. Herkes ofisin içinde istediği gibi istediği yerde beraber çalışabiliyor. Ve bu insanlar farklı şirketlerde çalışıyorlar. Paylaşımlı ofisler bu ortak çalışma deneyimini mümkün kılabilcek şekilde tasarlanırlar. Mimarlar alanları sohbet etmeye teşvik edici ve açık planlarla düzenlerler. Paylaşımlı ofis üyeleri bu ortak alanlarda çalışabilir, birlikte çalışabilir, yemek yiyebilir, paylaşımda bulunup fikirlerini yeşertebilirler.

Ofis çözümü olarak paylaşımlı ofis kiralama hizmetini tercih etmek kişilere ve şirketlere birçok avantaj sağlar. Bu avantajlardan ilki network imkanıdır. Birçok insanın bir arada kullandığı bir yerde çalışmak üyelere birçok farklı disiplinden insanla tanışma fırsatı sağlar. Farklı disiplinden insanlar tanımak kişilerin dünyaya ve işlerine bakış açılarını geliştirecektir. Buna ek olarak çevreniz genişledikçe yeni iş ihtimalleri karşınıza çıkacaktır. Birlikte çalışmak istediğiniz veya isteyebilieceğiniz bir sürü insanla tanışma fırsatı elde etmiş olursunuz. Edineceğiniz arkadaşlıklar ve deneyimler sizi kendi işinizi ve hizmetlerinizi geliştirmeniz konusunda ileri taşıyacaktır. Sosyalleşmek her anlamda insanı geliştiren ve açan bir aktivitedir. Yeni tanıştığınız insanlarla fikir alışverişinde bulunmak özgüveninizi de geliştirecektir.

Paylaşımlı ofis kullanmanın bir diğer avantajı sağladığı hizmetlerdir. Paylaşımlı ofisler çok fazla kişiye ve şirkete hizmet sunan sağlayıcılar olduklarından herkesin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırlar. Bu sayede siz de paylaşımlı ofis üyesi olarak bu imkanların hepsine erişirsiniz. Paylaşımlı ofislerde birçok çeşitli çalışma alanı bulunur. Bunlara ortak çalışma alanları, toplantı odaları, çalışma masaları, kanepeler ve kafeler örnek verilebilir. tek başınıza bir ofis kurduğunuzda bu alanların hepsine sahip olmak ve tasarımını yapmak mümkün olmuyor. Ama paylaşımlı ofise üye olduğunuzda bu alanların hepsini gönlünüzce kullanabilirsiniz. Bir şirket olarak paylaşımlı ofis kullandığınız durumda bu aslında çalışanlarınızın tercihlerine bireysel olarak cevap vermenizi de sağlar. İsteyenler bireysel olarak çalışma masalarında çalışırlar, isteyenler ise ortak çalışma alanlarını kullanırlar. Bu avantajlar şirketiniz için aradığınız özellikler ise paylaşımlı ofisleri gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Haber Fokus