XRP ihraççısı Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse ABD medyasından FOX televizyonunda kayda değer açıklamalarda bulundu.

“Jamie Dimon gibi düşünmeyen 50 milyon ABD’li var”

Geçtiğimiz günlerde JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’ın kripto paraları “merkeziyetsiz dolandırıcılık” olarak nitelemesi sorulan Garlinghouse, “Geçmişte sanıyorum Warren Buffet’ın da bu cins açıklamaları vardı ama artık biz bu endüstrinin bir yere gitmeyeceğini biliyoruz. Bunu bilecek noktaya geldik. Hangi kripto paranın hangi sorunu çözdüğüyle alakalı bir koşul bu… Ve Jamie Dimon gibi düşünmeyen ABD’de yaşayan 50 milyon insan var” dedi.

SEC yetkisini aşıyor, egemen bile onlara ‘İkiyüzlü’ dedi”

XRP fiyatındaki çoğaltma hakkında bir fikir sahibi olmanın güç olduğunu belirten Garlinghouse, SEC’ye aleyhinde oaln sert tavrını da sürdürdü:

“Fiyat artışını neyin tetiklediğini bilmek fazla güç. 9 senedir kripto para endüstrisi içindeyim ama bunu bilmenin imkansız olduğunu artık biliyorum. SEC ile olan dava konusuna gelince… Onlar güçlerini Kongre’den alıyorlar. Tek başlarına bir güçleri yok. Başat bile gerçekte onlara ‘İki yüzlü’ dedi, kanunlara tamamen ast olarak hareket etmediklerini söyledi. Ben özet karar konusunda iyimserim. Çünkü biz onları yetkisini zaten aştıklarını düşünüyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde yaptığım bir konuşmada onların yollarını şaşırdıklarını söyledim. Mahkemeler niçin olur? Çünkü yaşanan bir olayla ilgili gerçekler bulunmaya çalışılır. Burada gerçekler konusunda tartışılacak bir konu değil ama kanun konusunda var. 1933 tarihli kanun ‘bir yatırım sözleşmesi olması gerekiyor’ diyor. Ortada böyle bir şey yok. Kimle yapılmış bu anlaşma… Hiçbir anlaşma değil. Bu çok net. Bize kadar dominant net bir karar verecek bilgilere sahip. SEC’nin bu davayla yetkisini fazlaca aştığını düşünüyoruz. Bunu hakimin de bildiğini düşünüyoruz”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/ripple-ceosu-garlinghouse-sec-yolunu-sasirmis-durumda/