Roche satışlarını yüzde 4 artırarak 12,4 milyar İsviçre Frangı’na yükseltti

Roche Grubu CEO’su Severin Schwan "Yıla hem İlaç hem de Diagnostik bölümlerimizde sağlam bir büyümeyle başladık. Önemli araştırma ilaçlarının başvuru süreçleri devam ediyor. Genel olarak, 2016 yılına ilişkin hedeflerimize ulaşmada doğru yoldayız” dedi.

Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 3 aylık finansal sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. İlaç bölümünde satışlar %4'lük artışla 9,8 milyar İsviçre Frangı’na yükselirken, Avrupa'da %5 büyüme kaydedildi. Diagnostik satışları ise ağırlıklı olarak Asya-Pasifik (+%16) ve Latin Amerika'da (+%21) sağlanan güçlü büyüme sayesinde %5'lik artışla 2,6 milyar İsviçre Frangı’na yükseldi.

Grubun ilk 3 aylık performansını yorumlayan Roche CEO’su Severin Schwan, “Yıla hem ilaç hem de diagnostik bölümlerimizde sağlam bir büyümeyle başladık. Önemli araştırma ilaçlarımızın pazarlama başvuru süreçleri devam ediyor. FDA mesane kanseri ve MS alanındaki ilaçlarımız için “devrim yaratan ilaç” sıfatı verdi. Genel olarak, 2016 yılına ilişkin hedeflerimize ulaşmada doğru yoldayız” dedi.

2016'da, Roche’un satışlarının sabit döviz kurlarında düşük ile orta tek haneli bir büyüme göstermesini bekliyor.

Roche Hakkında
Merkezi İsviçre Basel’de bulunan Roche, ilaç ve diagnostik alanında dünyanın önde gelen araştırma odaklı sağlık gruplarındandır. Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olarak Roche, onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında yenilikçi ve farklı ilaçlar geliştirmektedir. Aynı zamanda in-vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında dünya lideri olan Roche, diyabet yönetiminde de öncüdür. Roche’un kişiye özel tedavi stratejisi, hastaların sağlığı, yaşam kalitesi ve hayatta kalma oranlarında somut yenilikler getirecek ilaç ve tanı araçlarını sağlamayı hedeflemektedir. 1896 yılında kurulan Roche, yüz yılı aşkın süredir küresel sağlık alanında önemli katkılar sağlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında hayat kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kemoterapinin yer aldığı 28 ilaç Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Dünya genelinde 88,500 çalışanı ile Roche Grubu, 2014 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8,9 milyar İsviçre Frangı yatırım yapmış, grup satışlarından 47,5 milyar İsviçre Frangı ciro elde etmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai İlaç’ın da çoğunluk hissesine sahiptir. Roche, 1958 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’de ise yaklaşık 330 çalışanıyla hemen her noktaya hizmet götürmektedir.