Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Rusya Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası’nın kripto para ile uluslararası transferleri yasallaştıracak bir tasarı üzerinde genellikle anlaştıklarını söyledi.

“Merkez bankasıyla mutabık kaldık”

Rus Kommersant gazetesinin aktardığı gelişmeye tarafından, 19. Milletlerarası Bankacılık Forumu’nda konuşan Maliye Bakan Yardımcısı Moiseyev, “Şimdi Merkez Bankası ile üzerinde mutabık kaldığımız bir yasa taslağımız var. genellikle kripto para birimlerinin nasıl satın alınacağını ve bilhassa sınır ötesi ödemelerin hangi şartlarda yapılıp yapılamayacağını içeriyor” diye konuştu.

Moiseyev 5 Eylül’de Rus devlet kanalı Rossiya-24’e yaptığı açıklamada, Rusya için mevcut koşullarda kripto paralarla uluslararası ödemeler yapmanın bir yükümlülük olduğunu belirterek, “Planladığımız altyapılar, hudut ötesi transferler için birazcık katı olabilir. Bunun için bu transferleri önce yasallaştırmamız gerekiyor.” demişti. Bakan Yardımcısı ayrıca, bir yandan yasallaşmayı savunurken öteki yanlamasına kara para aklama, uyuşturucu gibi kabahat unsurlarının olmaması namına bunun denetleme altına alınması gerektiğini bildirmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-para-rusya-sinir-otesi/