Vitalik Buterin’den sosyal medyayı karıştıracak bir tweet geldi. Buterin, meşhur stok akış modelini eleştiren bir tweet’i alıntılayarak, bu eleştirilere katıldığını belirtti.

“Fiyatın artacağını belirlenmiş gibi kullanmak zarar verici”

Modelin, insanlara fiyatın yükseleceği konusunda bir kesinlik varmış gibi umut verdiğini dile getiren Buterin şunları söyledi:

“Stok sızıntı modeli derhal iyi görünmüyor. Negatif bir durumdan mutlu olmanın nezaketle bir durum olmadığını biliyorum ancak insanlara hatalı bir kesinlik vadeden ve rakamın kesintisiz artacağını söyleyen bu tür mali modellerin fazla zararlı olduklarını ve kendileriyle edilen bütün alayları da yargı ettiklerini düşünüyorum. Ayrıca bu modeli kimin desteklediğini ve trend’e uygun gibi gözüktüğü birincil dönemlerinde onunla kimin dalga geçtiğini de unutmayın”

Kıt bir varlığın imal hızının da düşük olmasıyla birlikte zaman içinde değerinde kazanacağına dair bir önsezi sunan modeli Bitcoin için uygulayan en ünlü araştırmacı ise, Twitter’da PlanB adıyla aşina bir birey… Bitcoin’e verdiği destekle aşina PlanB’nin Twitter’da 2 milyona yakın takipçisi bulunuyor.

PlanB 2020 yılının başlarında yaptığı yorumda, Stok akış modelinin 2021 yılı itibariyle Bitcoin’de azami 288 bin dolarlık fiyatı gösterdiğini belirtmişti. Bu değerlendirmesinin arkasından önemli bir tanınırlığa ulaşan ve hatta çoğu podcast’e de misafir olan PlanB, modelin hala geçerliliğini koruduğunu bahis ediyor ve ahenkli olarak Twitter hesbaından yorum yapmya devam ediyor.

Haberin yazıldığı dakika itibariyle PlanB, Buterin’e az önce yanıt vermedi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/vitalik-buterinden-stok-akis-modeli-yorumu-alay-edilmeyi-hak-ediyor/