Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, New York’ta düzenlenen blok zinciri konferansı Mainnet’e çevrim içi bağlantı aracılığıyla katıldı. Buterin, burada yaptığı konuşmada, Ethereum’un yakın vakit önce gerçekleşen büyük güncellemesi Merge ve Proof of Stake’deri (PoS) laf etti.

Buterin, Bitcoin gibi halen Proof of Work’e (PoW) dayalı olan Dogecoin ve Zcash’in Ethereum’un da Merge ile birlikte geçiş yaptığı Proof of Stake’e geçmesini beklediğini söyledi.

Ethereum’un kurucusu, “PoS olgunlaştıkça, zaman içinde meşruiyetinin de artmasını bekliyorum. Zcash ve Dogecoin’in de yakın zamanda Pos’a geçeceğini umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Keza Zcash keza de Dogecoin’in geliştirici ekibi, PoS’a geçebileceklerinin işaretlerini daha önce verdiler. Piyasa değeriyle en büyük ilk 10 kripto para arasında PoW’u kullanan Bitcoin ve Dogecoin var. Listenin geri kalanında ise yoluna PoW ile aralıksız büyük kripto paralar Ethereum Classic, Litecoin, Monero, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Zcash, Ravencoin ve Kadena’dan oluşuyor.

Ethereum, geçtiğimiz 15 Eylül’de “Merge”, yani “Birleşme” adı bahşedilen tarihi bir güncelleme ile PoS’dan PoW’a geçiş yaptı. Bu geçişle beraber Ethereum’un enerji tüketiminin yüzde 99.9 oranında düştüğü ve piyasaya sürülen yeni ETH arzının yüzde 90’a yakın oranında azaldığı belirtildi. Söz konusu geçiş, Ethereum’un operasyon kapasitesinin saniyede 100 bine dek çıkarılmasına da zemin hazırladı.

Sıradaki en önemli mesele…

Buterin, konferansta kendisine yöneltilen, “Önümüzdeki 18 ayda en kayda değer mesele nedir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Gizliliğin yanı sıra ölçeklenebilirlik diyebilirim. Bir işlemin 3 dolara yapılması ile 3 cent’e yapılması arasındaki ayrım, blok zincirlerinin bir ana akım teknoloji olarak uygulanabilirlik farkıdır. İşlem ücretleri sadece bir rakam gibi görünebilir ama zengin ülkeler dışındaki insanların da ağa katılmalarını istiyorsak 3 dolar ile 3 cent arasındaki ayrım koskocoman.”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/buterin-dogecoin-ethereum/