Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında Rekabet Kurumu toplandı. Kurulda konuşulan en önemli konu Yemek Sepeti Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediğinin tespiti için soruşturma açılmasıydı. 

Soruşturma heyeti yetkilileri de şirketin yemek siparişi ve servisi platformlarında hakim durumda bulunduğunu ve "En Çok Kayrılan Müşteri Şartı" uygulamaları ile rakip platformlarda daha iyi koşullar sunulmasının önlenmesinin pazarda dışlayıcı etkiler doğurduğunu ifade etti.

Soruşturma heyetinin ardından söz alan Bol Bol Gıda AŞ Yöneticisi Faruk Kayabaşı ve Grand Fast Food Şirketi Temsilcisi Hakan İmay piyasada haksız rekabet uygulamaları ile karşılaştıklarını ve bu nedenle zor durumda kaldıklarını ifade etti. Kayabaşı, "Kapanma noktasına geldik" derken, İmay ise sözleşmelerinin haksız şekilde feshedildiğini savundu.

Yemek Sepeti AŞ adına söz alan Şahin Ardıyok da şirketlerinin tüketiciler ile restoranları buluşturan bir platform olduğunu belirterek, "Yemek Sepeti öncesinde siparişler, buzdolabının ön yüzündeki 'sticker'lar kadardı. Daha az çeşit, daha az kalite söz konusuydu. Yemek Sepeti'nden sonra sipariş vermek kolaylaştı, düşük işlem maliyeti oluştu. Böylece yüksek tüketici refahını görmekteyiz." diye konuştu.

Yemek Sepeti ve benzer platformların inovasyona dayalı şirketler olduğunu belirten Ardıyok, "Herhangi bir rekabet ihlali söz konusu değildir. Ceza verilmemesini talep ediyoruz." dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 Haziran'da açıklayacağı, kararın bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacağı bildirildi.