Türkiye’nin ilk elektronik imza üreticisi E-GÜVEN’in Genel Müdürü Can Orhun, çipli kimlik kullanımına geçişin önemli bir aşama olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:  “Türkiye’deki ilk e-imzayı üretmemizin üzerinden geçen 11 yılın sonunda çipli kimliklere geçtiğimiz 2016 yılını, Türkiye’nin e-dönüşüm sürecinde bir devrim olduğunu söyleyebiliriz. Bugün sadece E-GÜVEN olarak e-imza ile ayda ortalama 10 milyon doğrulama ve 550 bin mobil imzalama işlemi yapıyoruz. e-İmza ile devletler vatandaşlara, şirketler de müşteri ve çalışanlarına daha iyi hizmet veriyor. Yeni çipli kimliklerle bireyler tarafında e-imza kullanımı çok daha fazla yaygınlaşacak.”

Türkiye’nin e-dönüşüm süreci ile uygulanmaya başlanan nüfus cüzdanları yerine geçecek yeni çipli kimlik sistemi ile vatandaşlar kimliklerine elektronik imzalarını yükleyebilecek ve imza gerektiren işlemlerde kullanabilecek.

Elektronik İmza Kanunu’nun yürürlükte olduğu 11 yıl içinde yarım milyondan fazla nitelikli elektronik sertifika üreten E-GÜVEN, sunduğu e-imza çözümleri ile onay işlemlerinde ıslak imzanın neden olduğu zaman kaybını ve kağıt kullanımıyla çevreye verilen zararı büyük ölçüde azaltıyor, daha etkin ve güvenli bilgi alışverişi sağlanmasında rol oynuyor.