Facebook uygulamasının kullanıcıları tarafından en çok şikayet edilen özelliği, kullanıcıların profil fotoğrafları ile sahte kimlikler ve hesaplar oluşturmak. Facebook, bu şikayetlerin önüne geçmek için yeni bir güvenlik önlemi yarattı ve kullanıcıları ile birlikte test etmeye başladı.

Facebook uygulaması, kullanıcının hesabının taklit edildiğini fark ettiği anda, kullanıcıya bir uyarı gönderecek. Uyarı, açılan sahte profil ile ilgili kullanıcıyı bilgilendirmeye yönelik. Gönderilen uyarı sonrasında, profildeki bilgilerin, kullanıcıyı taklit edip etmediğine dair onaylama kısmını ise kullanıcı gerçekleştirecek. 

Bildirim sürecinin Facebook tarafından işleyişi ise şöyle: Taklit olduğu düşünülen hesaplar, sosyal medya ekipleri tarafından gözden geçirilip takibe alınacak. Kasım ayından beri, bahsi geçen şekilde test edilen güvenlik uygulaması,  dünyanın %75’ini kapsar nitelikte. Uygulamanın geçerli olması durumunda, daha kapsamlı bir şekilde genişleyecek. 

Şikayetlerin, genellikle bayan kullanıcılar tarafından gelmesi üzerinde duran Facebook, yeni güvenlik önlem testleri çalışmalarını da hızlandırmış bulunmakta. Özellikle bayan kullanıcıların sosyal medya ortamında kendilerini güvende hissederek bulunması görüşünü savunuyor ve çalışmalarını da bu yönde arttırıyor.

Güvenlik önlemleri haricinde, Facebook’taki bir başka yenilik ise Messenger’da. Messenger çıkışında amaçlanan sadece kişilerin mesajlaşması idi. Ancak süreçte, eklenen ifadeler, sesli konuşma, sesli-görüntülü konuşma özellikleri ile Messenger sadece mesajlaşma özelliğinden çıkarıldı. Hatta geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme ile Messenger’a satranç oyununu ekleyen Facebook, şimdi de basketbol oyunu ekleyerek başka bir yenilik daha getirdi. Oyun oynanmak istenildiği kişiye basketbol topunun simgesi gönderiliyor. Ardından simgenin üzerine bir kez tıklanıyor. Ekrana çıkan bir pota ve basketbol topu ile oyuna başlanılıyor. Yapılacak şey, topu parmak ile kaydırarak potaya atmaya çalışmak. 10 basket atıldığı takdirde ise pota hareket etmeye başlıyor. 

Uygulamaları kullanabilmek için güncellemeler takip edilmelidir. Gelen oyunlar, uygulamaların güncellenmemesi durumunda çalışmayacaktır. 17 Mart 2016 tarihinde getirilen basketbol oyununu oynamak istenirse güncelleme takibine bakılmalıdır. Aynı şartlar Facebook’un yeni güvenlik testlerinin takibi için kullanılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, güncellenmeyen uygulamalardaki yenilikler kullanıcılara ulaşmaz. Güncelleme takibi ise, telefonun ‘Ayarlar’ bölümündeki güncelleme kısmından yapılabilir.