Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre İstanbul Şehir Emniyet Müdürlüğü Firaricilik Kabahatleriyle Gayret Şube Müdürlüğü takımları akaryakıt firariciliğin önlenmesi için yaptığı çalışmalar kapsamında takımlar, 28 Eylül günü Küçükçekmece'de bir ekip bireyler tarafından denizden gelen gemilerle karaya mazot indirildiğini daha sonra mazotların taşıtlara yüklenerek piyasaya veya üçüncü bireylere piyasanın altında sattıklarını tespit etti.

30 BİN LİTRE FİRARİ MAZOT ELE GEÇİRİLDİ

örgütüne üyeleri takibe aldığı çeteyi an be an izleyerek gemiden alınan firari mazotların nasıl tankerlere yüklendiğini ve piyasaya sürülmek için yürüttükleri çalışmayı izledi. Belli bir vakit yapılan fiziki takibin ardından değişik günlerde yapılan firariciliğe müteveccih işlemler düzenlendi. Değişik tarihlerde tertip edilen harekâtlarda sırasıyla denizden karaya indirilen 5 bin, 2 bin, 5 bin 900, 4 bin, 650, 460, 5 bin, 2 bin 500 ve 5 bin litre olmak üzere toplamda 30 bin 510 litre firari akaryakıt satışa hazır haldeyken ele geçirildi.

ÇETE LİDERİ VE ABONELERİ TUTUKLANDI

Akaryakıt çetesine müteveccih aylar süren takibin ardından teşkilata liderlik yapan Uğur G., ile beraber teşkilatta idareyicilerinde bulunduğu toplamda 18 kuşkulu tutularak nezaretine alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından nöbetçi Barış Ceza Hâkimliğine çıkarılan kuşkulular hapsedilerek cezaevine sevk edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com