Otomotiv sektörünün özellikle elektrikli ve otonom araçların popülerleşmesi ile birlikte teknolojiyle iç içe bir sektör haline geldiğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Araçlarda bulunan değişik parçalar için teknolojik Ar-Ge çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 

Günümüzün en manâlı lastik üreticilerinden olan Goodyear, geliştirdiği havasız lastiklerin test sürecine başladı. Goodyear, havasız lastiklerini elektrikli otomobil dünyasının en kayda değer örnekleri arasında bulunan Tesla Model 3 ile deneme ediyor. 

Geleneksel lastiklerden öbür olarak delinme ve patlamalara aleyhinde korunaklı olan Goodyear'ın havasız lastikleri, gelecekte o kadar fazla araçta karşımıza çıkabilir. Havasız lastiklerin patlamaya karşısında korumalı olması her geçen gün artan lastik çöplüğü için de başarılı bir çözüm sunuyor. 

Mashable aracılığı ile paylaşılan videoda, Goodyear'ın havasız lastik test sürecinin başarılı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Goodyear göre aktarılan bilgilere tarafından testler saatte 160 km hızda gerçekleştirildi ve toplamda 120 bin km test yapıldı.

Hatırlatmak icabında Goodyear, havasız lastiklerin deneme sürecinin başladığını başlangıçta geçtiğimiz Ocak ayında duyurmuştu.

Ocak ayında Starship isimli otonom teslimat robotu ile birlikte havasız lastiklerini test etmeye başlayan Goodyear, Tesla Model 3 ile birlikte testlerini bir sonraki seviyeye taşımış oldu. Goodyear tarafından üretilen havasız lastikleri ne zaman yollarda göreceğimizi ise vakit gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/27/goodyear-havasiz-lastiklerini-tesla-model-3-ile-test-ediyor