Tabletler, her geçen yıl daha popüler hale geliyor. Bu sene, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 30 daha pozitif kişinin tablet kullandığı göz önüne alınırsa Google’ın bu hamlesi oldukça mantıklı.

Ziyafet alanı, tabletinizde bulunan dijital yayınlama platformları, kitap platformları ve oyun platformlarında bulunan içerikleri tek bir noktada kategorilere bölerek kullanıcının karşısına çıkarıyor. Bu sayede, uygulamalar arasında geçiş yaparak vakit kaybetme derdinden kurtuluyorsunuz.

Ziyafet alanı, 3 öbür kategoriden oluşuyor. İzle, oyun ve oku biçiminde kullanılacak gösteri alanı özelliği, tek sayfa üzerinden görüntülenecek. Youtube, Netflix, Twitch gibi platformlar izle kategorisinde yer alacak. Burada yarım kalan içeriği ”İzlemeye devam et” seçeneği ile görüntüleme imkanınız olacak.

Oyun kategorisinde ise Google Play Oyunlar gibi platformlar yer alıyor. Burada karşınıza önerilen oyunların yanı sıra Instant Play özelliği doğruca bir takım oyunları indirmeden bile test imkanınız olacak. Eğer yarım kalan bir oyununuz varsa, ”Oynamaya devam et” seçeneği ile oyuna kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Oku kategorisinde ise, Google Play Kitaplar gibi platformlarda yer alan kitapları görebileceksiniz. Burada, önerilen kitapların yanı sıra sesli kitaplar da karşınıza çıkacak.

Google’ın sunduğu davet alanı özelliği, Walmart marka tabletler için bu ay içerisinde kullanıma sunulacak. Şirket, daha sonra küresel olarak bütün Android tabletler için bu özelliği yayınlacak.

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bize belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/googledan-android-tabletlere-eglence-alani-hamlesi
Yorumlar