Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarında 2'si polis 36 kişi hayatını kaybetti,147 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali art arda gerçekleşen saldırıların ilki saat 21.51'de yaşandı. Dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristler ateşle karşılık gördü. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. İlk belirlemelere göre bilanço ağır oldu. 2 polis şehit oldu. Toplam 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Güvenlik birimleri terör saldırısını gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğu üzerinde duruyor

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ
Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle doldu. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler de Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43)

ADALET BAKANI AÇIKLADI
Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama  göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil.  Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

VALİ VE BAŞSAVCI OLAY YERİNDE
Patlamanın ardından Atatürk Havalimanı'na gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör saldırısıyla ilgili ilk bilgileri paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı.

SABAH 08.00'E KADAR SEFER YAPILAMAYACAK
Atatürk Havalimanı'na inen 14 uçağın yolcuları güvenlik nedeniyle patlamaların olduğu terminal yerine Florya'daki Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı. Ayrıca havada olan bazı uçaklar da başta Sabiha Gökçen olmak üzere İstanbul'a yakın yerlerdeki meydanlara yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiği 00.10 sıralarında tamamen iniş ve kalkışlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı'na saat 08.00'e kadar sefer yapılamayacak.

SABİHA GÖKÇEN VE ESENLER OTOGARINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Saldırıdan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına gelen araçlar didik didik aranıyor. Çok sayıda polis de havalimanı çevresinde önlem almış durumda. Atatürk Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle uçakların büyük bölümü Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendiriliyor.

İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Edinilen  bilgiye saldırganlar olay yerinde öldürüldü. Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI
Havalimanındaki bir görgü tanığı, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

Polis, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da önlem aldı. Otogara giren ve çıkan araçlar polis tarafından aranıyor.

SON DAKİKA SAAT:03:03 BAŞBAKAN AÇIKLADI
Başbakan Binali Yıldırım saat 01.50'de İstanbul'a geldi.Yıldırım, havalimanında bakanlar, İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü'nün de katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan Yıldırım 36 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.