Şehir merkezindeki 6 semtte telekomünikasyon işletmelerine ait fiber optik internet kablolarının çalınması üzerine Hırsızlık Büro Amirliği takımları, çalışma başlattı. Hadiselerin alana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını araştıran takımlar, kapalı adaleye kamyonetin rögar kapaklarının üzerine durduğuna tespit etti. Taşıtın alt kısımdan bir şahsın çıkarak rögar kapağını kaldırdığı, daha sonra kestiği kabloları taşıtın içerisinde bulunan şahıslara verip tekerrür kamyonete girdiği tespit edildi. Kamera görüntülerinden kamyonetin plakasını bilen takımlar kuşkuluları tutmak için şehir genelinde çalışma başlattı.

film-senaryosunu-aratmayan-kablo-hirsizligi_7135_dhaphoto5

TERTİBAT KURMUŞLAR

Bu biçimde 6 değişik noktada hırsızlık yapan şahıslar, merkez Seyhan ilçesini tutuldu. İzmir'den gelerek hırsızlık yaptığı bilinen Hasan E. 28, Bozan D. 40 ve Ahmet Ş. 30, nezaretine alındı. Kuşkuluların ayrıca kalacak yerleri olmadığı için kamyonetin içinde uyuduğu ortaya çıktı. Hırsızlık Büro takımları ise kamyoneti analiz aldı. Yapılan araştırmada, kuşkuluların taşıtın tabanındaki metal plakayı kestikleri, rögar kapaklarının hizasına gelince buradan sarkarak fiber optik kabloları kestikleri anlaşıldı. Çalınan malzemeleri hurda maliyetine satan kuşkuluların firmalara 200 bin liradan fazla hasar verdikleri ve suratlarca konutun 10 gün süresince internetsiz vazgeçtikleri bilindi.

film-senaryosunu-aratmayan-kablo-hirsizligi_7135_dhaphoto2

Emniyetteki sorgularında kabahatlerini kabul eden Hasan E. 28, Bozan D. 40 ve Ahmet Ş. 30, çıkarıldıkları nöbetçi duruşmaca hapsedildi. Fiber kabloları satın alan hurdacı Abidin B. ise konut mapusu cezasına çarptırıldı.

film-senaryosunu-aratmayan-kablo-hirsizligi_7135_dhaphoto4

DHA