Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Gelen son dakika haberlere göre, patlamadan önce teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Saldırıda 2'si polis 4 kişi yaşamını yitirdi. 

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugünsaat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Yarım tondan fazla patlayıcı bulunduran aracın Batman yönünden geldiği ve emniyet müdürlüğü içine girmek istediği bildirildi. Bombalı aracın farkedilmesi üzerine polisle teröristler arasında çatışma çıktı ve çatışma sırasında araç infilak ettirildi.

Midyat'taki saldırı sonrası ölü ve yaralı sayısına ilişkin ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, bombalı saldırının bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlendiğini, 1'i polis 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30 vatandaşın da yaralı olduğunu söyledi. Yıldırım'ın açıklamaları ardından saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. 

Patlamanın çok şiddetli olduğu ve bombalı saldırının düzenlendiği bölgede çok sayıda devlet dairesinin bulunduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.



Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevkedildiği belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevk edildi.

Son olarak 25 Mayıs'ta Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 asker ve 2 korucu şehit olmuş, 9 kişi de yaralanmıştı.