Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya’ya kazandırılan ve bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağının da bulunacağı Aile Destek Merkezi’nde inşaat hızla sürüyor.BURSA (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'nın Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve Özel İdare’den Büyükşehir'e geçen iki katlı binayı, depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçen yıl yıkmıştı. Söz konusu bölgede 370 metrekare taban alanı üzerine modern bir eğitim kompleksi projelendirildi. Bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı Eğitim Merkezi, Badem ve diyetisyen hizmetlerinin de verileceği Mudanya Aile Destek Merkezi’nde fiziki gerçekleşme yüzde 40’ı aştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Orhan Samast ile birlikte temeli Ağustos ayında atılan ve yaklaşık 4,3 milyon TL’ye mal olması beklenen projeyi yerinde inceledi.

Zemin artı 3 kat olarak projelendirilen Aile Destek Merkezi’nin özellikle çocuklar, gençler ve kadınlar tarafından yoğun olarak kullanılacağını ifade eden Başkan Aktaş, burada fitness salonundan diyetisyen bölümüne varana kadar tüm hizmetleri bayanların ücretsiz alacağını söyledi. Hem ana kucağı, hem de BUSMEK ile Mudanya’nın sosyal hayatına değer katacak çalışmada şu an inşaatta yüzde 40’lar seviyesini aştıklarını belirten Başkan Aktaş, "İnşallah Haziran ayı sonu bitirip, Temmuz ayı gibi de açmayı hedefliyoruz. Mudanya Aile Destek Merkezimiz şimdiden Mudanya'ya hayırlı olsun” diye konuştu.