Millî Eğitim Bakanlığı'nca destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak değerlendirme sınavı, 28 Mayıs saat 10.00'da ülke genelinde yapılacak.ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı, salgın döneminde okullarda yüz yüze eğitimde gösterdiği kararlılığı öğretim programlarının destekleyicisi olan destekleme yetiştirme kurslarında da göstererek 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak kurs planladı.

Bakanlık, kurs merkezleri salgın dönemindeki öğrenme kayıplarının telafisi için bireysel farklılıkları da dikkate alarak planlı bir biçimde eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttü.

MEB, bu faaliyetlerin etkinliğine yönelik 81 ilde İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı'nı uyguluyor. Destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanan ortak değerlendirme sınavı 28 Mayıs 2022 saat 10.00'da ülke genelinde yapılacak.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu uygulamayla amaçlarının destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla öğrencilerin kurs açılan derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları ne kadar edindiklerini ölçmek olduğunu belirterek, "Böylece öğrencilerimize bu konuda bireysel karne ileterek geri bildirimde bulunmak ve gerçek veriler bazında kursların  etkinliğini artırmaya yönelik faaliyetler oluşturmaktır" dedi.

Çalışmanın 81 ilin tamamını kapsayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Bakan Özer, bu uygulamaya sayesinde salgın döneminde ara verilen kurslardaki mevcut durumu daha net biçimde gördüklerini ve yapılması gereken iyileştirmeler için daha seri şekilde harekete geçildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE KARNELER İLETİLECEK

Öte yandan Bu kursların verimliliğine yönelik ilk kez 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. Dönem DYK İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı'nın 81 ilde 15 Ocak 2022 tarihinde yapıldığını hatırlatan Özer, uygulamaya katılan 7, 8, 11 ve 12. sınıf düzeyindeki öğrenci karnelerinin aynı hafta içerisinde ödmplatform vasıtasıyla okullara iletildiğini ifade etti.

Özer, 2. dönemdeki İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı sonucunda da öğrencilere hızlı biçimde geri bildirimde bulunulacağını belirtti.