Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afrika Medya Zirvesi'ne katıldı.İSTANBUL (İGFA) - İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Afrika'nın 45 ülkesinden Zirve’ye katılan davetlilerin "25 Mayıs Afrika Günü"nü kutlayarak, Türkiye-Afrika Medya Zirvesi'nin ülkeler arasındaki dostluğu pekiştirmesine ve medya alanında yeni iş birliği fırsatları ortaya çıkarmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrika kıtası ve ülkeleriyle ilişkilere özel bir ehemmiyet verdiğini dile getiren İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliği, kararlılığı ve samimiyeti sayesinde Türkiye-Afrika ilişkilerinin son 20 yılda benzersiz bir ivme kazanarak, olağanüstü bir gelişim kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin Afrika kıtasına yönelik ilgi ve muhabbetinin eşitlik ve karşılıklı kazanma esasına dayandığını kaydeden Altun, "Hamdolsun bu yaklaşımımızda Afrikalı kardeşlerimizden büyük bir teveccüh görüyoruz, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Liderlerimiz başta olmak üzere, kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, şirketlerimizle ilmek ilmek ördüğümüz dostluğumuz dünyaya örnek oluyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla "Afrika Yılı" ilan edilen 2005'te Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak katıldığını hatırlatan İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin Afrika'ya yönelik ilgisi samimi, uzun vadeli ve en önemlisi kazan kazan ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Bunu bütün adımlarımızda Afrikalı kardeşlerine göstererek hissettirdiklerini belirterek, bunun karşılık bulduğunu gördüklerini söyledi.

"AFRİKA KITASIYLA TİCARETİMİZ 5 KAT ARTTI"

Türk Hava Yolları'nın aynı dönemde Afrika'daki destinasyon sayısını 50'nin üzerine çıkarmasının da tarihten gelen bağları kuvvetlendirdiğini kaydeden İletişim Başkanı Altun, aynı zamanda Afrika'yla ekonomik ve ticari ilişkilerin gözle görülür bir şekilde güçlendiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Afrika kıtasıyla toplam ticaretimiz son 20 yılda yaklaşık 5 kat arttı. Sahra altı Afrika ülkeleriyle olan ticaret hacmimiz neredeyse 10 kat artış gösterdiğini vurguladı.

"Milletimiz, Afrikalı dost ve kardeşlerinin bu sıcak duygularını en güçlü biçimde 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hissetmiştir" diyen Başkan Altun, "Hain FETÖ terör örgütüne karşı net tavır alan Afrika ülkeleri, bu şer yapının gerçek yüzünü görerek, bunlara karşı gerekli adımları atmaya başlamıştır. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada, birçok Afrika ülkesinin bu terör örgütüne yönelik gerekli tedbirleri almaya devam ettiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bu forumumuzla birlikte Afrika medyasının önde gelen isimleri birçok konuda olduğu gibi, FETÖ konusunda da daha net bir fikir sahibi olacak ve ülkelerine bu örgütün zararlı faaliyetlerini anlayarak gidecektir. Bu kapsamda önceden FETÖ tarafından eleman devşirmek ve gençleri zehirlemek için kullanılan kurumları Türkiye Cumhuriyeti adına devralıp, insanlığın hizmetine sunan Maarif Vakfına da teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, katılımcılar aile fotoğrafı çekildi. Türkiye-Afrika Medya Zirvesi'nin düzenlenen panellerle devam ettiği öğrenildi.