Saç dökülmesini önler, saçları uzatırABONE OL

Saç dökülmesini önler, saçları uzatır

Saç dökülmesinden ve cılızlaşmasından muzdaripseniz yumurtalı saç maskeleri bütün ihtiyacınız olan şey. Saç, başlıca proteinden oluşur ve yumurta, saçınızın dinç ve zinde kalması için gereksinim duyduğu proteinle doludur. Keza saçınız için yardımcı olan demir, kükürt, fosfor, çinko, selenyum ve biotin içerir.

Saçları güçlendiren yumurta maskesi tarifi

Saçları güçlendiren yumurta maskesi tarifi

2 yumurta sarısını çırpın. 2 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin ve tamamen karıştırın. Karışımı kafa derinizin her yerine uygulayın. 20 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve arkasından saçınızı şampuanlayın. Alternatif olarak, 1 yumurtayı çırpın ve gerisinde 1 bardak süt, 2 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve yarım limonun suyunu ekleyin. Saç derinize uygulayın. Saçınızı durulamadan ve şampuanlamadan önce 20 ila 30 dakika bekletin. Dinç saç büyümesini cesaretlendirmek için bu yumurta maskelerinden birini ayda 2 ya da 3 defa kullanabilirsiniz.

Yıpranmış saçları onarır

Eskimiş saçları onarır

Jurnal kirlilik, güneş ışınlarına maruz kalma, kötü besin, klorlu suda yüzme, fazla şekillendirme ve ısıyla şekillendirme araçlarının kullanımı saçınıza zarar verebilir ve saçınızı kuru ve hasarlı bırakabilir. Saçınızın sağlığına kavuşması için düzenli olarak yumurta maskesinin kullanılması tezgâhtar olabilir. Yumurtada bulunan biotin dinç saç büyümesini teşvik eder. Yumurta, eskimiş saçların kaybettiği besinleri geri kazanmasını sağlar. Yumurtadaki iyi miktarda protein, mineral ve esansiyel yağ asitleri saç tellerini besler ve onlara doğal bir parlaklık katar.

Yıpranmış saçlar için yumurta maskesi tarifi

Yıpranmış saçlar için yumurta maskesi tarifi

1 adet olgun muzu ezin ve arkasında 1 yumurta ve 2 yemek yemek kaşığı süt ekleyin. Malzemeleri ayrıntılarıyla karıştırın. 2 yemek kaşığı organik bal ve 1½ yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin ve bitmiş karıştırın. Maskeyi saçınıza ve saç derinize iyice uygulayın. Bir duş bonesi takın ve maskeyi suyla durulamadan önce 1 saat bekletin. Son olarak saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Maskeyi haftada bir kullanın.

Sarkan cildi sıkılaştırır

Sarkan cildi sıkılaştırır

Gevşek ve sarkık bir deri, yaşınızdan daha ihtiyar görünmenize niçin olabilirken, sıkı bir cilt güzelliğinize ekstra bir kıvılcım katar. Cildinizi sıkılaştırmak için yumurta beyazı kullanın. Bir yumurtanın proteininin yarısından fazlası yumurta beyazında bulunur ve B2 vitamini ile birlikte cildin akıcı gelişimi, sindirim sisteminin iç kısmı, kan hücreleri ve beyin fonksiyonu için gereklidir. Doğal bir sıkılaştırıcı olarak cildinizin sıkı kalmasına yardımcı olan yumurta beyazındaki cildi besleyen hidrolipidler, gevşek cildi toparlamaya tezgâhtar olur.

Cildi sıkılaştıran yumurta maskesi tarifi

Cildi sıkılaştıran yumurta maskesi tarifi

1 veya 2 yumurta beyazını, 3 yemek yemek kaşığı sütle birlikte köpüklü bir doku elde edene kadar çırpın. Yüzünüze, boynunuza ve öteki sarkık bölgelere uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve arkasından soğuk suyla durulayın. Bunu haftada bir yapın.

Sivilceleri temizler

Sivilceleri temizler

Yumurta akı cildinizdeki fazla yağı emmeye, cildinizi sıkılaştırmaya ve geniş gözenekleri küçültmeye muavin olur. Sivilce tedavisine asistan olmakla kalmaz, sivilce izlerini ve lekeleri de değil eder.

Sivilceli ciltler için yumurta maskesi tarifi

Sivilceli ciltler için yumurta maskesi tarifi

1 yumurtanın beyazını çırpın ve yüzünüze yayın. Yumurta maskesini mendille örtün. Yaklaşık 20 dakika bekletin. Dokuyu nazikçe çıkarın ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Hafif bir nemlendirici uygulayın. Haftada bir ya da iki defa tekrarlayın.

Cildi besler ve nemlendirir

Cildi besler ve nemlendirir

İyi beslenmiş ve nemli deri hoş görünür. Besleyici, yatıştırıcı ve nemlendirici bir yüz maskesini zahmetsizce düzenlemek için yumurta kullanabilirsiniz.

Cildi besleyip nemlendiren yumurta maskesi

Cildi besleyip nemlendiren yumurta maskesi

1 çorba kaşığı olgunlaşmış avokado püresini, 1 yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. 15 dakika veya kuruyana değin bekletin. Maskeyi ılık suyla durulayın ve cildinizi bir havluyla kurulayın. Son olarak hafif bir nemlendirici uygulayın. Haftada bir tekrarlayın.

Peeling maskesi olarak kullanılabilir

Peeling maskesi olarak kullanılabilir

Cilt sağlığınızı iyileştirmek için yumurta akını ev yapımı bir peeling maskesi yerine getirmek için kullanabilirsiniz. Bu soyulabilir maske, cildin en dış katmanındaki ölü hücreleri temizleyerek cildinizi temizler ve hem bütün kirleri temizleyerek cildi gençleştirir. Yumurta beyazı hem büyük deri gözeneklerini küçültmeye asistan olur ve bu da siyah noktaların, beyaz noktaların ve sivilcelerin oluşmasını önlemeye muavin olur.

Yumurta peelingi tarifi

Yumurta peelingi tarifi

Köpüklü bir doku elde edene kadar 1 yumurta beyazını çırpın. İsteğe tabi olarak karışıma biraz bal, süt ve zeytinyağı ekleyin. Yüzünüze 1 ya da 2 kat yumurta akı karışımı uygulayın. Yumurta maskesini ince peçeteyle örtün. 1 ya da 2 kat daha yumurta akı ve yeniden peçete uygulayın. Bir kat çırpılmış yumurta akı ile bitirin. Maskenin adamakıllı kurumasına müsade verdikten sonra nezaketle soyun. Cildinizi ılık suyla durulayın, kurulayın ve hafif bir nemlendirici uygulayın. Bunu haftada bir yapın.

Kabarık saçları yatıştırır

Kabarık saçları yatıştırır

Kabarık ve elektrikli saçları yatıştırmak fazla zordur. Fakat mutfağınızda yumurta varken bunu kolayca yapabilirsiniz. Sorununuzu çözmek için fiyatı yüksek saç kremleri almanıza gerek yok. Yağ ve protein açısından varlıklı olan yumurta sarısı, saçınız için doğal bir saç kremi görevi görür. Keza yumurta beyazındaki enzimler bakterileri öldürmeye ve beğenilmeyen yağı kafa derisinden uzaklaştırmaya muavin olur. Yumurta beyazı saçınız ve saç derinizdeki sebum seviyesini dengelemeye yardımcı olurken, sarılar saçınızı güçlendiren proteinlerle doludur.

Yumurtalı ev yapımı saç kremi tarifi

Yumurtalı ev yapımı saç kremi tarifi

1 veya 2 yumurtayı ayrıntılarıyla çırpın. Yumurta miktarı saçınızın uzunluğuna bağlıdır. 1 ya da 2 nehir kaşığı zeytinyağı ekleyin ve adamakıllı karıştırın. Saçınıza ve saç derinize adamakıllı uygulayın. 30 dakika bekletin. Durulayın ve saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada bir yapın.

İstenmeyen yüz tüylerini giderir

İstenmeyen yüz tüylerini giderir

Yumurta akı ile beğenilmeyen yüz kıllarından basit ve bakımlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Yumurta akı kurudukça, beğenilmeyen tüylerden kurtulmak için soyulma maskesi görevi görebilen sert, yapışık bir kütleye dönüşür. Bu usul kalın değil, ince tüylerde işe yarıyor.

İstenmeyen yüz tüyleri için yumurta akı peelingi tarifi

İstenmeyen yüz tüyleri için yumurta akı peelingi tarifi

1 yumurta beyazı, ½ yemek kaşığı nohut unu ve 1 yemek yemek kaşığı şekeri karıştırın. Pürüzsüz bir macun meydana getirmek için malzemeleri ayrıntılarıyla çırpın. İnce tüylerin olduğu bölgeye uygulayın. 20 dakika bekletin. Maskeyi tüylerin uzama yönünün tersi yönde kibarca soyun. Bölgeyi soğuk suyla durulayın, kurulayın ve hafif bir nemlendirici uygulayın.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/guzelliginize-guzellik-katacak-yumurta-maskesi-tarifleri-6472703