Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine kadar İBB'nin bilgisi dışarıya kendisine araç atama edildiği ortaya çıkan bayan ve Oktay Özel hakkında vasıta kanuna muhalefet suçundan dava açıldı.



Geçen sene 5 Mayıs'ta SABAH'ta manşete taşınan dava sürecine göre egemen Osman Ala, eşi Merve Gedik Ala'nın, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ile meslek ilişkisini aşan bir yakınlığı olduğunu, ikilinin gece geç saatlere dek mesajlaştığını, keza eşine makam arabulucu ödev edildiğini bahane göstererek boşanma davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi çifti geçtiğimiz aylarda boşadı.

Öte yandan boşanma davası açan etken Osman Ala, dava dosyasına, evli ve bir çocuk babası Oktay Özel ile karısı aralarındaki amir-memur düzeyini aşan ilişkisi sonucu aracın belediye göre ödev edildiğini ileri sürdü.

Baskın, boşanmak üzere olduğu eşine ödev edilen aracın fotoğraflarını da kanıt olarak dosyaya ekledi. Bunun üstüne duruşma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazarak aracın durumunu sordu. Oysa İBB, Merve Ala'ya bir vasıta görev edilmediği şeklinde cevap yolladı.

Bu cevap üstüne dominant, elindeki delillerle birlikte Oktay Ö. ve öteki belediye yetkililerinin adli makamları yanılttığını ihbar etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı göre soruşturma açıldı.

İfadesi alınan Merve Ala, aracın pandemi sebebiyle kendisinde kaldığını, söz konusu aracı kişisel işlerinde kullanmadığını iddia etti.

Savcılık soruşturma sonunda Merve Ala ve arabulucu görev ettiği ileri sürülen Oktay Özel hakkında '237 sayılı araç kanuna muhalefet' suçundan dava açtı.

Olayla ilgili dava Asliye Cinayet Mahkemesinde görülüyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ibbdeki-yasak-ask-skandalinda-yeni-gelisme-haberi-548496