Sabahleyin Gazetesi'nden Sonat Bahar'ın röportajından...

- Bir çocuk evlat ediniyorsunuz. Nereden çıktı bu fikir?
- Alper'le evlendiğimiz hafta Çocuk Esirgeme Kurumu'na gittik ve başvurularımızı yaptık. Hemen Hemen iki yıl olacak. Büyük bir heyecanla, büyük bir istekle, allak bullak ama fazla güzel duygularla bebeğimizi bekliyoruz.

- Bu kadar kısa geçmeyelim konuyu. Eşinizin çocuğu değil, sizin Aslı Gönül'ünüz var. Çocuk sahibi olacak yaştasınız, neden evlat elde etmek istediniz?
- Benim gerçekten birtakım afiyet sorunlarım var. Aslı Gönül'ü de çok baskı dünyaya getirmiştim. O zaman yaşım genç olduğu için vücudum tolare etmişti. Alper'le bir evlat yetiştirmeyi, bir bebiş büyütmeyi çok istedik. Alper de kalbi muhteşem olan, çok özel bir insan. Biz pek bir zamanda tanıştık Alper'le, ne onun aklında evlenip bir yuva hazırlamak vardı, ne de benim aklımdan böyle bir şey geçiyordu. Hatta defalarca derler ya, "Büyük lokma yut, büyük laf söyleme" diye. Ben de o zamanlar büyük büyük laflar ederdim. Katiyen inanmıyordum tekrar sevgiyi, aşkı bulabileceğime lakin Allah nasip edince oluyor.

İşte bu değin yoğun duygular yaşarken, Alper'le bir bebek büyütmeyi fazla istedik. Evlat almak benim çok istediğim bir şeydi, ailem de de var. Teyzem ikiz bebek evlat edindi, Aslı Gönül'le birlikte büyüdüler. Ailemizin gözbebekleri. Cümbür Cemaat onları çok sever, üzerlerine titrer.

Şimdilerde üniversite öğrencesi iki genç oldular, ikisi de maşallah çok tatlı evlatlar.
Nilüfer var gözümün önünde, Ayşe Nazlı fazla hoş bir genç kız oldu. Nilüfer de her fırsatta, "Hayatta yaptığım en güzel şey" der. Biz de Alper'le karar verdik ve başvurularımızı yaptık. Devletimizin Çocuk Esirgeme Kurumu'nu da çok tebrik ediyorum.

- Cinsiyet tercih ettiniz mi?

- Bize sordular, "Hangi bebişin şansıysa bizim için hiç manâlı değil" dedik. Bir tek tercih de bulunduk, annesi babası bilinmeyen bir bebek istedik. Çünkü Alper de ben de göz önünde insanlarız, fena niyetli ahali olabilir, bu bizi biraz korkuttu, çekindik. İleride, büyüdüğünde anne babasını, akrabalarını bulmak isterse natürel ancak elimizden gelen desteğin en büyüğünü veririz. Ama bebeğimizi neşeyle büyütmek istiyoruz.

- Odasını hazırladınız mı?

- Hazırladık odasını. Aslı Gönül ablasının odasının hemen yanında.

- 20'ler, 30'lar, 40'lar neler öğretti size?

- Hayat herkese yol alırken böylece çok şey öğretiyor. Bu sürede böylece fazla sorunla, güzellikle karşılaşıyorsunuz. Üzüldüğünüz, kahkahalara boğulduğunuz zamanlar oluyor. Fakat tüm bu bahsettiğim, bakmak isteyenler için. Kimi ne dek yaş alsa da hiç bir şey öğrenmez, kimi 20'sinde öğrenir. Kimi de yol alırken üzerine koya koya gider. Ben her yaşadığımdan bir şey öğrenmeye çalışıyorum. Dilimde hep şükür vardır, nasip derim. Üzüntüyle, mutlulukla, çalışmayla, öğrenerek üstüne koyarak hayatıma devam ediyorum. Biraz hassas biriyim, onu çözemedim. Üzülmemem gereken konularda da, üzülebiliyorum. Onu başaramadım az önce.

- Bu endişe yaratan konulardan biri soyadınızla ilgili ortaya atılan mevzu olabilir mi?

- Üzüldüm evet! Çok üzüldüm lakin en çok Aslı Gönül'ün üzülmesine üzüldüm.

- O da üzüldü di mi?

- Fazla üzüldü. Çok söylenecek bir şey değil bu konula ilgili. Sosyal medyadan çok mesaj aldım.
Ben Türkiye'de rahmetli eşinin soyadını, evladıyla benzer soyadı içeren tek birey değilim.

- Çok haklı buluyorum sizi. Ben de çocuğumla benzer soyadı taşımak isterdim.

- Öbür tarafa çekmek isteyenler oldu. Güya ben bu soyadını kullanarak bir şeylerden faydalanıyormuşum algısı yaratılmaya çalışıldı... En güzel cevabı ise sosyal medyada takipçim olan bir bayan yazdı. Diyor ama "Biz Kayahan beyi soyadıyla bilmezdik , biz onu Kayahan olarak bilinen ve sevdik. Açar soyadı sizinle fazla özdeşleşmiş bir soyad, lütfen evladınızla aynı soyadını kullanmaya devam edin" diye yazmış. O yazana değin işin bu boyutu hiç aklıma gelmemişti. Ben Allah nasip ederse ölene değin evladımla aynı soyadını taşımaya devam edeceğim.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ipek-acar-komurcu-soyadi-konusu-en-cok-asli-gonulu-uzdu-haberi-538574