Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Nilüfer Demirci kimdir?

Aslen Yunanistan doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi orada tamamladıktan sonradan üniversite eğitimi için Türkiye’ye geldim. Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden mezun oldum. sonra İstanbul Moda Akademisi'nde moda tasarımı alanında eğitim aldım. Bir vakit kişiye özel tasarımlar yaptıktan sonra yön değiştirip çanta tasarımına yöneldim. Bir iki sene ayrıntılarıyla bu alanda konu hakkında değişik ustaların yanına deneyimler edinmeye çalıştıktan sonra minik adımlarla kendi tasarımlarımı oluşturmaya başladım. Son iki yıldır adamakıllı el işi olan kordon çantalar ve herzamanki anlamda çantalar tasarlamaktayım.

Marka hikayenizi anlatır mısınız?

Bütün marka isimlerinin bir hikayesi olduğu gibi Khilios’un da bir hikayesi var. Marka ismi arayışımız başladığında hep ne olsun diye düşündük. Hem bayan markası çağrışımı olsun, keza çanta markasına uygu bir isim olsun, hem lokal, keza İstanbul çağrışımı yapsın istedik. İstanbul’da ikâmetgâh yeri isimleri üstünde daha fazla yoğunlaştık. Çünkü yerel bir marka almak bizim için önemliydi. Kilyos ismi (merkezimizin olduğu alan) hoşumuza gitti. Bunu biraz da tanıdık olmayan birinin okuyabileceği şekilde düzenledik ve KHILIOS oldu. Bence bir bayan çanta markası olarak keza bizi hem de bir kadının karakterini bir şekilde yansıttığına inanıyorum. Kilyos denizi; hoş, sıcak bazan iyi kalpli bazan kavgacı yani tam da bir bayan gibi fazla sıvı. Bir hatıra diğerine uymuyor. Tıpatıp bizim çantalarımız gibi. Cilt, kadife, büyük, ufak, nakışlı, sade, gündüz ya da gece kullanımı için. Yani kısacası kadının bin bir hali. Elbette sıkıcı değil.

Tasarım sürecinde nelerden ilham alırsınız?

Genelde yeni bir çanta, model tasarlamam gerekiyor biçiminde hiçbir vakit işe başlamam. Bir tasarımcı için çevresinde her şey bir uyarandır. Renkler, dokular, bir kitap, bir film, bir bez veya bir cilt parçası. Her şey olabilir.

2021'de hangi çantalar revaçta olacak?

2021 sezonunda özellikle çantalar söz konusu olunca renk, doku, tasarım ve ebatlar konusunda son derece zengin bir sezon olacağını anlatmak olası. Ebatlar konusunda enleri yaşamaya devam edeceğiz gibi görünüyor. En en büyük Tote çantaların yanına yaklaşık olarak bir mücevher ebatında ufak çantaları da bol bol göreceğiz. Baskılı-baskısız derilerin yanına son derece zengin renk ve desenlere sahip tekstil çantalar da ön planda olacak. Keza son bir iki sezon görmeye alıştığımız kova çantaların popülaritesi artmaya devam ederken bir kadının olmazsa olmazı clutch çantalarda ebatlar ve dokular yeniden uç noktalarda olmaya devam edecek gibi görünüyor. Gündüz kullanılan çantalarda koşul böyleyken akşam çantalarında şart o kadar öbür olmayacak gibi görünüyor. Son derece ışıltılı ve bol aksesuarlı çantalar bayanların tercihi olacak gibi görünüyor.

Bir çantada olmazsa olmaz dediğiniz bir imzanız var mı? ya da kullandığınız özel bir araç gereç?

Bu soruyu evet biçiminde yanıtlayabilirim. Çantaların üstünde kumaş ya da cilt olsun eğer mümkünse nakış kullanmayı seviyorum. Kullandığım özel bir araç gereç yok. Beni heyecanlandıran her şeyi kullanmayı seviyorum. Ama olmazsa olmazım malzeme ve işçilik açısından en iyisini yakalamaya çalışıyorum.

Khilos'u bambaşka kılan özellikler nelerdir?

Eşsiz, bazan sıra dışı tasarımlara sahip olması. Şaşırtmayı seviyoruz.

Size ulaşabileceğimiz sosyal medya mecralarınızı bizimle paylaşır mısınız?

Instagram ve Facebook'ta "Khilios" adımızla varız.

 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr