Dekorasyon dediğimiz şey insanların evlerini yaşam alanlarını çok daha yaşanabilir kılan ve sımsıcak birortam oluşturan fikirlerin bütünüdür. Dekorasyonun belli başlı amacı da insanların sahip oldukları tarzlarda bütün da istedikleri mobilyalar ve eşyalar doğruca heybetli bir ortam oluşturmaktır. 2022 dekorasyon trendlerine göz atmaya ne dersiniz? İşte, hayat alanlarınızda dekorasyon modası doğrultusunda hayata geçirebileceğiniz öneriler sunuyoruz.

Doğal malzemelerin şıklığı ön planda

Son zamanlarda doğal malzemelerden yapılan mobilyalara ve süsleyici ürünler daha artı seçim edilmeye başlandı. 2022 yılında da bu tarz ürünleri fazlasıyla görmeye devam edeceğiz. Ahşap mobilyalar, hasır sepetler, mermer sehpalar, jüt ipten üretilmiş tablolar ve rattan mobilyalar evinizde daha doğal, arkadaş canlısı bir hava katmanızı sağlayacaktır.

Eski eşyalar hayata dönüyor

Sürdürülebilirlik adı aşağı yer verecek olursak doğal malzemelerden üretilmiş ürünlerin yanı sıra geri değişim de olmazsa olmazlardan. Evinizdeki eski mobilyaları veya ikinci el mobilya satan mağazalardan elde etmek yerine elinizde bulunan mevcut ürünleri boyayarak yenileyebilir ve yepyeni görünümlü eşyaya kavuşabilirsiniz. Ayrıca bu sayede vintage etkisine de evinizde yer verip bir trendi daha hayata geçirmiş olabilirsiniz.

el yapımı aksesuar ve mobilyalar

İster geri dönüşümle yeni bir görünüş verdiğiniz ister başkası kadar yapılmış bir mobilya olsun, el işi ürünler oldukça popüler. Makrome ipleriyle duvar süsleri, saksı kılıfları, yastık kılıfları, paspaslar gibi bir çok üründe ön planda.

Evlerin vazgeçilmezi bitki örtüsü

Bu sene küçük bitkilerdense büyük salon bitkileri ön plana çıkıyor. 2022 dekorasyon önerileri arasında yeşilin sunduğu huzuru evlerinizde yaşamanızı sağlayacak büyük bitkilere yer açmak var. Hem duvar kağıtlarında da bitki desenli alternatifleri tercih arasında bulunuyor.

Gold ve beyaz şıklığı

Beyazın kullanımı ne kadar kuvvet olsada her zaman çok şık ve kibar bir görüntüye sahip. Evinizin daha ferah daha aydınlık görünmesinde de etki edecektir. Özelliklede bu şık manzara altın rengiyle buluşunca fazla modern, şık ve lüks bir tarz katacaktır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/2022-ev-dekorasyonu-trendleri.html