İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) kadar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 1 Eylül'de başlıyor. Açık hava mekanlarında 24 gün her tarafında sürecek festival zarfında 40'a yakın konser ve farklı alanlara yönlendirilmiş bağlı faaliyetler müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Ödüllü isimler aynı sahnede

Bu sene 28'incisi düzenlenen festival maratonunda konser verecek isimler arasında Afrika müziğinin dört Grammy ödüllü kraliçesi Angelique Kidjo, pop müzikteki yetkinliğini caza taşıdığı "İhtimaller" projesiyle Kenan Doğulu, Ennio Morricone'ye ithaf ettiği albümü "Morriconne Stories"den parçalarla Avrupa cazının önde gelen en kalın kadın sesi saksofonistlerinden Stefano Di Battista, Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle Mabel Matiz, geçen yıl Grammy'ye aday gösterilen Altın Gün, ilham kaynağı olan Atlantic Records'ın kurucusu Ahmet Ertegün'ün hikayesini şarkılar eşliğinde sahneye içeren Karsu, BBC Yılın Sanatçısı Ödülü'nü şampiyon ve Glastonbury ile Latitude festivalleri gibi kayda değer müzik sahnelerinde yer alan Arlo Parks yer alıyor.

'Parklarda Caz ve İstanbul Bir Sahne' konserleri

Festivalin bedava "Parklarda Caz" konserlerine bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek #İstanbulBirSahne konserleri de eklenecek. Konserlere her yaştan karnaval izleyicisi misafir olacak. Bir öteki sevilen faaliyet "Gece Gezmesi", bu yıla özel bir formatla Beykoz Kundura'nın bambaşka sahnelerine dağılacak.

Festivalde 19 yıldır devam eden "Genç Caz" projesinde bu yıl 2013'te hayatını kaybeden müzik insanı Mehmet Uluğ'un anısını yaşatmak amacıyla Mehmet Uluğ Fonu oluşturulacak. Genç Caz'la keşfedilen, gelecek taahhüt eden genç müzisyenler bu fonla desteklenecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/28-istanbul-caz-festivali-1-eylul-de-basliyor.html