1-Düzenli diş fırçalama ve ara yüz bakımıABONE OL

1-Ahenkli diş fırçalama ve ara yüz bakımı

Dişler günde minimum iki kez, ikişer dakika, diş etinden dişe içten fırçalanmalı; keza çürüklerin en fazla olduğu diş araları diş ipi veya ara yüz fırçası ile temizlenmelidir. Şarjlı veya manuel fırçalarla dişlerin dile, damağa, yanağa bakan yüzeyleri ve çiğneyici yüzeyleri temizlenmelidir.

2-Dil fırçalama

2-Dil fırçalama

Dilin kadifemsi dokusu yüzeyinde çok miktarda mikroorganizma barındığından, bu mikroorganizmaların özel dil fırçaları ile temizlenmesi ağız kokusunu önlemede fazla önemlidir. Ağız gargaraları da antiseptik özelliklerinden ötürü ferah bir nefes sağlamada faydalıdır.

3-Düzenli diş muayenesi

3-Ahenkli diş muayenesi

Zamanında çekilmeyen 20 yaş dişleri, arka bölgede cep oluşumu ve kokuya niçin olabilir. Dişlerdeki çapraşıklık ortodontik olarak düzeltilmez ise ağız bakımı zorlaşır.

Dişlerin çürümesi ve dişeti hastalıklarının oluşumu kolaylaşır. Koruyucu diş hekimliği uygulamaları, yılda iki defa uyumlu olarak yapılan diş doktoru kontrolü ile diş taşı temizliği, yukarıda farzedilen tüm ağız ve diş kaynaklı sorunların ilerlemeden ve ağız kokusuna sebebiyet vermeden çözülmesini sağlayacaktır.

4-Protezlerin temizlenmesi

4-Protezlerin temizlenmesi

Ahenkli temizliği yapılmayan değiştirme yüzeylerinde bakteri ve mantar birikimi olabilir. Yemek Yemek artıklarının yapışmasıyla kokuşma meydana gelebilir; böylece protezler özel fırçalarla temizlenmeli, antiseptik solüsyonlarda saklanmalıdır.

5-Bol su tüketimi

5-Bol su tüketimi

Bol su içmek ağız kokusu ile uğraş etmekte faydalıdır. Ağız içindeki birikintilerin uzaklaştırılmasını sağlar ve ağız kuruluğunun önüne geçer.

6-Tütün ürünleri ve alkolden uzak durmak

6-Tütün ürünleri ve alkolden uzak durmak

Tütün ürünleri ve içki genel sağlığı korkutma ettiği gibi ağız kokusuna da yol açar. Sigara ve alkolü bırakmak için onlarca sebebe ağız kokusu da eklenebilir. Sigara kullanımına yan ağızda eklentiler artar, tartar birikimi kolaylaşır.

Sigara, diş eti hastalıklarının daha sinsi ilerlemesine niçin olur. Tütün ve fazla alkol kullanımı ağız kanserlerinin de en önemli nedenlerinden biridir.

7-Sebze ve meyvelerin ısırılarak tüketilmesi

7-Sebze ve meyvelerin ısırılarak tüketilmesi

Elma, havuç gibi yiyeceklerin ısırılarak tüketilmesi esnasında tükürük artışı artar ve diş yüzeyleri daha basit temizlenmiş olur.

Meyveleri ısırarak yemek yemek, tükürük bezlerinin salgı üretimini aktive eder. Şekersiz sakız çiğnenmesi de tükürük miktarını artırarak ağız kokusunun önüne geçebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/agiz-kokusunu-yok-eden-7-basit-ama-etkili-onlem-6438713