Akciğer lekesinin en tehlikeli olduğu koşul ise mantar yahut kanser gibi sıhhat sorunlarının belirtisi olarak da ortaya çıkabilir olmasıdır.

 Akciğerde Kir Nedir?

 Akciğerde kir afiyet sorunun ortaya çıkmasının aşağı pek fazla nedenden olabilmektedir. Gözle görülebilir bir sağlık sorunu çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Genelde üst solumun yolu vasıtasıyla insan vücuduna giren ve akciğerlere yerleşen mikroplar nedeniyle ortaya çıkar.

 Akciğerde kir afiyet probleminin en güvenli olmayan olduğu durum ise mantar yahut kanser gibi rahatsızlıkların belirtisi de olabilmesi özelliği taşımasıdır. Yaygın olarak görülen bu sağlık durumu probleminin tanısı için başta röntgen ve tomografi çekiminin yapılmasına gereklilik duyulur.

 Bilirkişi hekim akciğerde leke sorununu bu süreçten daha sonra tespit ettiğinde detaylı tetkikler neticesinde bu durumun ciddi olup olmadığına dair araştırma gerçekleştirir.

 Akciğer Lekesi Niçin Olur?

 Akciğer lekesinin ortaya çıkmasının en yaygın sebeplerinden biri üstteki solunum enfeksiyonları olmaktadır. Akciğerde oluşan bu enfeksiyon virüsleri, akciğer zarında iltihaplanmaya niçin olur.

 Zatürre ve bronşit gibi dağıtılmış sağlık sorunlarına niçin olan hastalıkların virüsleri ise akciğerde lekelenmeye yol açarlar.

 Kanserli olan hücrelerin akciğer zarında birleşerek bitki örtüsü oluşturması durumu da akciğer lekelenmesi afiyet probleminin en tehlikeli boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu şart ise başlıca aşırı kafein tüketeni, sigara bitiren ve bununla beraber da bağışıklık sistemi çok cılız olan kişilerde görülmektedir.

 Akciğer Lekesinin Belirtileri Nelerdir?

 İnsan vücudunda ortaya çıkan her sıhhat sorununda olduğu gibi akciğer lekesi hastalığının ortaya çıkması neticesinde de bir takım belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Akciğer lekesi hastalığının olabileceği konusunda belirsizlik yaratan önemli belirtilerin varlığı laf konusudur. Bu belirtiler altında liste halinde verilmiş durumdadır. Bunlar;

 - Gece vakti başlayan ve hiç kesilmeyen öksürme hali,

 - Yutkunma sırasında zorlanma durumunun olması,

 - Nefes alıp verme sırasında çıkan hırıltı sesi,

 - Tükürükte kan olduğunun görülmesi,

 - İştahsızlık ve sebepsiz kilo kaybı,

 - Boyunun daha alçak bölümünde şişkinlik oluşması,

 - Bir türlü aşmak bilmeyen grip ve boğaz ağrısı sorunun olması,

 - Beden hareketlerinde kısıtlanma durumunun ortaya çıkması,

 - Ortaya meydana çıkan kas yorgunluğu ve hareket sırasında zorluk yaşama durumu,

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/akcigerde-leke-nedir-akciger-lekesi-neden-olur-belirtileri-nelerdir-6437271