Kullanmış olduğumuz isimler bazı durumlarda bizi yansıtmaz. Bu da elbette oysa hayatımızın bir takım dönemlerde bize engel oluşturabilir. Bu yüzden kişiliğimize uygun isimler tercih etmek son derece önemlidir. İsim belirlerken öncelikle kasıt bilgisine sahip olmanız gerekiyor. İsimler hakkında araştırma yapıp anlamı size en yerinde olan ismi seçim etmelisiniz. Anne babalar ise çocukları için benzer özeni göstermeliler. Onlara ad seçerken anlam bilgisi sahibi olmalılar.

Ayza Ne Çağırmak?

Ayza ismi genellikle kızlar için tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Anlam olarak da epeyce derin ve güzel. Ayza isminin anlamı ay gibi ve ay gibi güzel yüzlü kız şeklinde ifade ediliyor. Yüzü güzel kişiler için oldukça uygun bir isim olarak değer görüyor. Köken bilgisi demin bilinmiyor. Oysa manâ bakımından oldukça elverişli bir ad. Ayza ismini kız çocukları için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Ayza İsmi Kuran’da Geçiyor mu?

Ayza isminin kökeni bilinmemekle beraber Kuranı Kerimde de yer almıyor. Lakin güzel anlamı ile kullanılmaya devam ediyor. Ay gibi güzel yüzlü kız anlamına gelen bu isim kız çocukları için son derece yerinde bir isimdir. bununla beraber telaffuzu güzel ve kullanışlı bir isim. Bilhassa son dönemlerde en fazla hayranlık uyandıran kız isimleri arasında da bu ismi görmeniz muhtemel.

Kaynak: www.milliyet.com.tr