Vücudun bel bölümünden aşağıya içten başlayan ve bacak bileğine değin bölgede meydana gelen gerçek ya da olası doku hasarlanması ile karakterize olan ağrı hissine üçgenin taban olmayan kenarı ağrısı denir.Bacakta kendini belirten sızı, bu bölgede yer alan kemik ve dokulardan oluşabilir.Farklı sağlık durumu sorunları nedeniyle de ağrı bacakta hissedilebilir.Kas ağrıları ve kramplarda bacak ağrılarına neden olabilir.

Bacak ağrılarının çoğu sebebi olabilir.Özellikle etap ağrıları kesintisiz hale gelmişse,belirlenmiş bir harekete yan olarak ağrı artıyorsa ve hareket kısıtlılığına sebep oluyorsa işte o süre ciddi sağlık sorunlarının işaretidir.Damar ve asap hastalıkları nedeniyle de ayak ağrıları meydana gelebilir.

Ayak ağrılarının öteki nedenler ise;Bel fıtığı,sinir sıkışması,damar sertliği,sıkıntılı üçgenin taban olmayan kenarı sendromu,eklem problemleri,diyabet,hamilelik ve çocukluk dönemine yan büyüme ağrılarıdır.

Etap ağrısı tedavisi

Hasta ayak ağrısından yakınır oysa ağrıyı yapan nedenin doğru şekilde ortaya konulup tedavinin bu nedene göre yapılması şarttır. Somurtkan taktirde reel neden gözden kaçırıldığı için tedavi de olamaz, hastalıkta kronikleşir.Üçgenin Taban Olmayan Kenarı ağrıları, bacağın kendi dokusundan kaynaklanabildiği gibi yansıyan ağrılarda bacakta hissedilebilir. Kemik, eklem, tendon, asap, adale ve damarlardan kaynaklanan sorunlar ağrıya neden olabilir. But ağrısı nedenleri bel fıtığı, Priformis Sendromu, Miyofasiyal Sancı Sendromu, Aşil Tendiniti, diabet, huzursuz etap sendromu, ayak damar problemleri olarak sayılabilir.

Hem birkaç niçin birarada bulunabilir. En bariz olana yapılan işlem yetersiz kalır ve hasta iyileşemez.böylece sadece bir neden olduğunda bile yalnızca bir çare yönteminin eksik kaldığını da çoğunlukla görmekteyiz. bu nedenle hastalarımızın mutlaka bu konuda Uzman hekime başvurup tedavisinin yeterince ve hakkıyla yapılmasını sağlamalıdır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/bacak-agrisi-nedenleri-ve-tedavisi.html