Evde fırın vs. gerekmeden pratik ve basit alaska tatlısı hazırlayabilirsiniz. Puding ve bisküvinin birleşimiyle oluşan bisküvili alaska tatlısını aralıksız yerine getirmek isteyeceksiniz. Alaska tatlısı pudingli olduğu için özellikle çikolata sevenlerin tiryakisi olacak. Peki, alaska tatlısı nasıl yapılır? İşte bisküvili alaska tatlısı tarifi, alaska tatlısı yapımı... 

Alaska tatlısı tarifi için malzemeler:

-2 paket kakaolu puding
-7 su bardağı süt
-4 paket kakaolu bisküvi

Üzeri için:

-2 paket krem şanti
-1,5 su bardağı süt

Çikolatalı sosu için:

-1 paket çikolata sos
-2 su bardağı süt

Bisküvili alaska tatlısı nasıl yapılır? 

1. adım: Tencerenize hazırlanmış pudingleri koyup üzerine belirtilen süt miktarını ekleyin. Ocakta kaynayana kadar aralıksız olarak karıştırın.

2. adım: Pişen pudingin çabuk soğuması için öbür bir kaba alın ve üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırmaya devam edin. Puding soğurken bisküvileri rondodan geçcerahat.

3. adım: İlk sıcaklığı dışarı giden pudingin içerisine bisküviyi ekleyip karıştırın. sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçcerahat.

4. adım: Tatlıyı borcama almadan önce borcamı su ile çalkalayıp pozitif suyunu dökün ve daha sonra tatlıyı borcama ayrıntılarıyla yayın, soğuması için buzdolabına kaldırın. 

5. adım: Dolapta soğuduktan sonra bir karıştırma kabına iki paket krem şantiyi alın ve üzerine soğuk sütü ekleyip sert bir kıvam alana kadar çırpın.

6. adım: Adamakıllı soğumuş olan tatlının üzerine krem şantiyi yayın ve bir adalȩık yardımı ile her yerine eşit gelecek şekilde dağıtıp her tarafta buzdolabına kaldırın.  

7. adım: Üzerinin sosu için bir paket çikolata sosu ve sütü tencereye alıp çırpın, kısık ateşte karıştırarak pişcerahat. sonradan üzeri kabuk tutmaması için sıkça karıştırarak iyice soğumaya bırakın.

8. adım: Çikolata sosu en ince ayrıntısına kadar soğuduktan sonra krem şantinin üzerine gezdirin ve bir kaşıkla yayın.

9. adım: sonradan tatlıyı en düşük bir gece beklemesi için buzdolabına kaldırın.

Son adım: Bir gece sonunda servis edin.

Afiyet olsun. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr